Cum pot fi găsiţi pinguinii prin Antarctica: Urmărind excrementele prin satelit
Când pinguinii simt chemarea naturii, nu prea le pasă unde se duc să o săvârşească. Şi cum ei stau în aceeaşi zonă câte opt luni, până când pleacă de acolo, gheaţa de sub ei îşi pierde albul imaculat. Oamenii de ştiinţă sunt entuziasmaţi de excrementele pinguinilor pentru că astfel reuşesc să monitorizeze mişcările coloniilor.
Din coloniile cunoscute până acum, şase şi-au schimbat locul iar alte şase nu a fost găsite.
Oamenii de ştiinţă trebuie să urmărească mişcările pinguinilor imperiali pentru a monitoriza reacţiile lor la schimbările climatice.
Pinguinii imperiali, recunoscuţi după petele aurii de pe urechi şi piept, îşi petrec o mare parte a vieţii pe mare.
În timpul iernii antarctice, când temperaturile scad sub -50 grade Celsius, pinguinii se întorc la coloniile lor de pe gheţurile marine pentru a se împerechea. Acesta este însă cel mai dificil moment al monitorizării.
Cercetarea a pornit de la munca oamenilor de ştiinţă francezi care au studiat în mod intensiv o colonie de pinguini şi au descoperit că este grav ameninţată de schimbările climatice.
Cele şase colonii de pinguini care nu au mai fost găsite în noul studiu se aflau la aceeaşi latitudine cu cea studiată de francezi, sugerând astfel că pinguinii imperiali din toată Antarctica sunt ameninţaţi.
Mai multe articole despre:
urmărire
monitorizare
satelit
Antarctica
încălzire globală
colonie
schimbări climatice
pinguin
excremente
fecale