MENIU

Cotidianul The Independent va fi închis din cauza datoriilor

foto: independent.co.uk

Denis O'Brien, al doilea acţionar al grupului media britanic Independent News&Media, susţine că The Independent, cotidianul reprezentativ al companiei, va fi închis înainte de sfârşitul anului, cel mai probabil până la Crăciun, din pricina datoriilor acumulate, potrivit presei britanice.

În ultimele luni, irlandezul O'Brien a dus o adevărată campanie critică la adresa grupului, afirmând printre altele că are îndoieli cu privire la şansele de a putea fi plătite datoriile acumulate de The Independent, care ar totaliza 220 de milioane de lire.

"Nu avem niciun interes, ca grup media, să susţinem un ziar pe care nimeni nu vrea să îl citească în Marea Britanie. Nu mai este un cotidian relevant şi va fi închis până la Crăciun", a spus O'Brien. 

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al grupului media a declarat că Denis O'Brien şi-a făcut deja foarte clară ostilitatea faţă de The Independent, iar criticile aduse de el nu motivează echipa care lucrează pentru acest cotidian. 

Din 2008, O'Brien deţine 22,15% din acţiunile companiei Independent News&Media, în timp ce acţionarul majoritar, familia O'Reilly, deţine 28,2%. 

Independent News&Media are sediul la Dublin şi deţine peste 200 de titluri de print, 130 de posturi de radio şi 100 de site-uri. Compania a fost înfiinţată în 1904 de William Martin Murphy, iar din 1973 a fost preluată de Tony O'Reilly şi a devenit unul dintre principalele grupuri de presă din Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.