MENIU

Control de amploare pe autostrada Bucureşti-Piteşti: Un şofer a fost surprins cu 215 km pe oră

Foto: www.razvanmarin.ro
Scopul controlului efectuat, astăzi, de poliţişti este preventiv

Toate maşinile de pe autostrada Bucureşti-Piteşti au fost controlate de poliţiştii de la autostrăzi, crimă organizată şi Registrul Auto Român. Un şofer a fost prins mergând cu o viteză record pentru această lună: 215 kilometri la oră!

"Au fost verificate în jur de 2.500 de maşini şi 10 la sută din acestea au fost în neregulă. S-au aplicat 160 de sancţiuni contravenţionale", a declarat comisarul şef George Grigore, şeful Poliţiei Autostrăzi.

În urma acţiunii, care a avut loc între orele 11.00 - 14.00, au fost ridicate 71 de certificate de înmatriculare, dintre care 29 pentru lipsa rovinietei, patru pentru lipsa asigurării obligatorii şi restul pentru defecţiuni tehnice. De asemenea, au fost supendate trei permise de conducere, unul pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar celelalte două pentru viteză, unul dintre şoferi fiind depistat cu 215 km /h, iar altul cu 180 km/h.

Potivit poliţiştilor autostrăzii, controlul de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti este a doua acţiune de asemenea amploare din ţară. "Astfel de acţiuni au loc frecvent în ţările europene", a precizat comisarul şef George Grigore.

Scopul controlului efectuat sâmbătă de poliţişti este preventiv.

Maşinile cu tonaj greu vor fi conduse într-un sector special, unde vor fi cântărite şi verificate tehnic. De asemenea, şoferii acestor maşini trebuie să prezinte actele care le permit să circule pe drumurile naţionale.

Mai multe articole despre:
control autostrada Bucureşti-Piteşti