MENIU

Contele Dracula a deschis porţile castelului Bran pentru weekendul de Halloween

Foto: RTV

Vrăjitoarele au fost arse pe rug vineri seară la castelul Bran. Schelete înfricoşătoare şi mult usturoi, ca să alunge spiritele rele, aşa cum cere tradiţia de Halloween.

Petrecerea weekendului de Halloween, pe tărâmul contelui Dracula pare o atracţie de nerefuzat.

Pentru noaptea de Halloween, gazdele şi-au pus deja ţinuta de sărbătoare şi sunt gata să-i întâmpine pe turiştii care nu au probleme cu inima şi care sunt dornici de senzaţii tari chiar şi în farfurie.

Un pachet de două nopţi care include şi petrecerea din seara vârcolacilor, cu costumaţie obligatorie, costă aproximativ 100 de euro de persoană. Proprietarii de pensiuni au pregătit deja tot felul de surprize pentru musafiri.

"O să aşteptăm toţi copiii, să-i pictăm, să facem concursuri, e vorba de un concurs de cioplit bostani, pe la prânz o să-i avem invitaţi pe cavalerii Străjerii coroanei, care o să-i înveţe să se lupte, în felul în care se lupta în timpurile medievale, să se apere de spiritele rele", a precizat Ştefania Chintoan, administrator pensiune.

Şi în castelul contelui Dracula surprizele se vor ţine în lanţ. Pentru prima dată, în noaptea de sâmbătă castelul Bran va fi deschis turiştilor până în zorii zilei, iar aceştia vor putea face un tur de noapte, şi vor avea acces chiar şi în unele încăperi secrete.

Tot ca element de noutate, turiştii vor putea vizita în noaptea de Haloween temniţa secretă a castelului Bran, o încăpere destul de înfricoşătoare, care are doar un metru lăţime şi 4 metri lungime.

Amatorii de senzaţii tari trebuie să se grăbească, pentru că deja locurile din pensiunile din zona Bran-Moeciu sunt rezervate în proporţie de 60%.