Componenţa noului guvern ocupă titlurile editorialelor
Anunţarea noilor miniştri a născut diverse reacţii în presă.
Marius Niţu scrie în Gândul despre \"Vlădescu, un ministru de colecţie\"
Sebastian Vlădescu e un ministru de Finanţe mai bun decât Gheorghe Pogea în primul rând pentru că e un ministru nou. Aici studiile, experienţa profesională, rezultatele şi diploma de inginer metalurg a lui Pogea n-au nicio relevanţă. Emil Boc o fi el un premier Reloaded şi îşi continuă misiunea precum eroul din Matrix, dar în Guvern trebuie să schimbe ceva. Aici e o mică problemă. Pe cine să schimbi, cine să rămână fără colegiu?
Vasile Blaga, Berceanu, Videanu sau, Doamne Zeus fereşte, Elena Udrea? În niciun caz. Atunci, dacă nu poţi să-l laşi pe bară pe Videanu, măcar îl schimbi pe contabilul lui Videanu. Aşa că, imediat, lumea a vrut ca Pogea să nu mai vrea la Finanţe. Apoi, Vlădescu vorbeşte mai puţin, pricepe mai mult şi nu rişti să păţeşti ruşini la TV. De exemplu, lui Pogea i-au trebuit două zile de ceartă şi dezbateri la TV ca să afle că salariile profesorilor din preuniversitar sunt alimentate şi cu nişte bani provenind din TVA. Dar principala calitate a lui Vlădescu e că are o haină frumoasă de liberal, lucru important pentru PD-L care ţine morţiş să demonstreze că face un \"guvern de coaliţie\". Indirect, numirea face valuri în PNL şi Crin Antonescu mai încasează o lovitură. Metoda a fost aplicată şi PSD-ului, prin momirea lui Marian Sârbu la Muncă. Era minunat pentru Boc să-i vadă pe Vlădescu şi Sârbu certându-se în guvern, unul cerând mai mulţi bani pentru investiţii iar celălalt fonduri pentru protecţie socială, dar de - în viaţă nu poţi să le ai chiar pe toate.
Horia Ghibuţiu comentează pentru Evenimentul Zilei în \"Avatar\", la Realitatea şi Antena 3\" imaginea provocată de televiziuni populaţiei.
Intenţionez să-mi rup şi eu câteva ceasuri din programul de cumpărături pentru Sărbători ca să văd costisitoarea capodoperă digitală „Avatar”. Sincer, am o vagă idee la ce să mă aştept, dar cum nepotul meu nu poate fi convins că lungimea filmului l-ar plictisi (acelaşi avertisment a fost neconvingător în cazul altui succes popular, „New Moon”), probabil că e inevitabil să-mi pun ochelari ca să văd ce nu s-a mai văzut.
Dar de ce m-aş duce la cinema să aflu cum James Cameron creează o nouă lume, deopotrivă cosmică şi cinematică - descrierea îi aparţine reperului universal „New York Times” - când pot evita nămeţii, stând acasă şi holbându-mă la Realitatea TV şi Antena 3?
La aceste posturi se derulează zilnic o realitate paralelă, ţinând de un viitor improbabil. E „SiFi” curat, vorba preşedintelui!
Futurologii Realităţii şi ai Antenei 3 au pierdut de ceva vreme legătura cu Terra şi au mutat România pe planeta Pandora. Acolo, specialiştii în cinematică plătiţi de Vîntu şi de Felix studiază mişcarea corpurilor independent de cauzele care o produc. Corpurile descoperite în rândurile civilizaţiei Na’vi se numesc Mircea Geoană şi Crin Antonescu.