MENIU

Circa 80% dintre elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din Capitală au promovat teza la limba română

Foto: sxc.hu

Circa 80% dintre elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din Capitală au promovat teza unică la limba şi literatura română din semestrul al II-lea, a anunţat, luni, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti(ISMB).

La clasa a VII-a promovabilitatea a fost de 79,79%, iar la clasa a VIII-a a fost de 81,04 %, arată datele ISMB. Semestrul trecut, promovabilitatea a fost de 88,35% la clasa a VII-a şi 91,76 % la clasa a VIII-a. O statistică finală, pe toate judeţele, nu a fost încă finalizată.

Pe de altă parte, reprezentanţii Centrului National de Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) au spus că rezultatele la teza cu subiect unic la limba şi literatura română nu sunt foarte diferite de cele de semestrul trecut, cu aceleaşi diferenţe la promovabilitate între judeţe.

"Încă nu am centralizat toate notele la tezele la limba şi literature română, însă, din datele pe care le avem până în prezent, nu au fost diferenţe majore faţă de ce s-a întâmplat semestrele trecute, doar două-trei procente. Sunt unele judeţe unde rezultatele sunt mai slabe, iar altele cu promovabilitate mai mare, dar aşa se întamplă mereu", au precizat reprezentanţii CNCEIP.

Notele pe care elevii le vor obţine la tezele cu subiect unic vor avea o pondere de 50% în media pentru admiterea la liceu.
Dintre tezele unice din acest semestru a mai rămas de susţinut, pe 21 mai, lucrarea la istorie sau geografie, pentru elevii claselor a VIII-a.