MENIU

Cel mai mic salariu în Armată şi Poliţie va fi de 2.280 lei, iar cel mai mare, de 8.190 lei

Cel mai mic salariu în Armată şi Poliţie, care va fi acordat agenţilor de poliţie debutanţi şi soldaţilor, va fi de 2.280 lei, iar şeful Armatei române va câştiga 8.190 lei, la fel ca şi chestorul general de Poliţie, potrivit grilei de salarizare convenite de Armată, Poliţie şi Ministerul Muncii.

Astfel, şeful de Stat Major al Armatei, amiralul şi chestorul general de Poliţie vor avea salarii cuprinse între 8.100 lei şi 8.190 lei, corespunzător coeficienţilor de salarizare de 13,5-13,65 (la un salariu minim pe economie de 600 lei), în timp ce chestorul-şef de poliţie, viceamiralul şi generalul locotenent, vor putea câştiga cel mult 8.070 lei.

"S-a convenit cu reprezentanţii Ministerului Muncii ca şeful Armatei să nu câştige mai mult decât ministrul de Resort", a declarat astăzi, pentru NewsIn, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ''Pro Lex'', Vasile Lincu.

Funcţia corespunzătoare gradului de colonel va avea un coeficient în grila de salarizare a Legii Unitare de 11-12,6, respectiv venituri cuprinse între 6.600-7.560 lei, iar un căpitan ar putea câştiga maximum 6.480 lei.

Un locotenent ar putea avea o indemnizaţie cuprinsă între 3.600 şi 4.020 lei, în timp ce un agent de poliţie poate câştiga, numai din salariu, între 3.420 şi 3.600 lei.

Funcţiile corespunzătoare gradelor de agent de poliţie sau de penitenciare debutanţi sau soldaţilor va avea un coeficient în grila de salarizare de 3,8, respectiv un salariu de 2.280 de lei.

Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii şi cei ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au convenit, astăzi, cu reprezentanţii Ministerului Muncii ca, în salariile de bază ale angajaţilor din cele patru structuri, să fie introduse sporurile de confidenţialitate şi de dispozitiv, precum şi salariul de merit.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ''Pro Lex'' a mai spus că salariile angajaţilor din Armată şi din Poliţie vor fi completate de sporuri specifice de până la 30% din venituri, dând exemplu "sporul de frontieră" pentru cei care lucrează la graniţă sau sporul primit de scafandri.
Mai multe articole despre:
MAI poliţie salarii armata salarizare ministerul Muncii