MENIU

Caz șocant! Un bărbat locuia împreună cu 175 de pisici în condiții greu de imaginat

Imagini cutremurătoare au dezvăluit condițiile insalubre dintr-o casă din Missouri, SUA, unde un bărbat locuia alături de 175 de pisici. Cazul a atras atenția publicului în septembrie, când o instanță a emis o ordonanță prin care bărbatul, proprietarul locuinței din Wildwood, trebuia să elibereze casa deținută anterior împreună cu soția sa, acum decedată.

Ce spune familia bărbatului despre acest caz

Fiica bărbatului, Carolyn Haydon, a declarat pentru presă că un alt membru al familiei s-a mutat în casă cu câțiva ani în urmă și a restricționat accesul oricărei alte persoane, inclusiv al copiilor proprietarului. Acest membru al familiei insista că „totul este în regulă” și că nu era nevoie ca alți membri să verifice casa, spunând că spațiul este unul „intim”.

                               Imagini din casa cu 175 de pisici / Sursa foto - Captură video

Cei din familie au apelat la poliție și la serviciile sociale pentru a investiga situația, dar nu au primit sprijin. Situația a devenit clară abia după decesul soției proprietarului, când copiii au reușit în sfârșit să intre în casă și au descoperit un mediu cu totul neigienic, infestat de pisici și marcat de un miros puternic de amoniac. Potrivit nepotului proprietarului, Jonathan Carter, mirosul era atât de intens încât acesta a fost nevoit să își spele hainele după doar câteva minute petrecute în interior. De asemenea, familia a găsit fecale de pisică în cada și în chiuvetă, iar murdăria era prezentă peste tot.

      Pisicile au fost găsite în condiții greu de imaginat / Sursa foto - Captură video

Carolyn Haydon, fiica proprietarului casei, a spus că acest membru al familiei i-a interzis până și ei să intre în casa părinților. „A spus că e spațiu intim și nu avem voie acolo”, a declarat ea pentru presa Americană citată de The Independent.

Pisicile au fost salvate

Din cele 175 de pisici, 140 au fost duse la un adăpost pentru a fi pregătite pentru adopție. La o inspecție ulterioară, autoritățile au găsit încă 35 de pisici ascunse sub mobilier, care au fost și ele transferate la adăposturi locale. Un apel pentru adopția acestor animale a fost lansat către comunitate.

În timp ce autoritățile de protecția animalelor se ocupă de caz, familia proprietarului s-a mobilizat pentru a igieniza locuința și a inițiat o investigație suplimentară cu privire la situația finanțelor familiei, sesizând poliția și cu privire la acest aspect.