MENIU

Carla Bruni i-a cântat lui Nelson Mandela la New York sub privirile fericite ale soţului ei

Foto: www.ibtimes.co.in
A fost prima oară când Carla Bruni a cântat în public de la căsătoria sa cu Sarkozy.

Concertul organizat în onoarea lui Nelson Mandela în ziua în care acesta a împlinit 91 de ani a umplut sâmbătă seara sala Radio City Hall din New York. Publicul i-a aplaudat călduros pe artiştii veniţi să-l onoreze pe fostul preşedinte sud-african, între care s-a numărat şi Carla Bruni-Sarkozy.

O mulţime de artişti, majoritatea americani şi africani, au urcat pe scena Radio City Hall din centrul cartierului newyorkez Manhattan. Stevie Wonder a fost cel care a încheiat concertul, cântându-i lui Nelson Mandela "La mulţi ani!" în cor cu majoritatea artiştilor care au urcat din nou pe scenă la final.

Printre numele mari care au participat la concert s-au numărat afro-americanii Stevie Wonder, Aretha Franklin, Gloria Gaynor şi Queen Latifah. Un alt moment forte al concertului a fost duetul pe care l-au făcut americanul Josh Groban şi sud-africanul Sipho Mabuse.

O prestaţie remarcată a fost, cea a soţiei preşedintelui francez, Carla Bruni-Sarkozy, care, acompaniată de chitară, a interpretat două cântece alături de Dave Stewart, fost membru în trupa Eurythmics, şi de o violonistă. A fost prima oară când fostul manechin a cântat în public de la căsătoria sa cu Sarkozy. Cântecele interpretate de Carla Bruni au fost "Quelqu'un m'a dit", compus de ea, şi clasicul "Blowin' in the wind", al lui Bob Dylan.

Vorbind în engleză, Bruni şi-a prezentat melodia drept "un cântecel francez foarte bun pentru a dansa şi pentru a visa". Duetul a fost aplaudat călduros de public, dar şi mai mult de preşedintele Sarkozy, care a urmărit din sală, cu admiraţie şi vizibil fericit, prestaţia soţiei sale.

Concertul Mandela Day a încheiat o săptămână de evenimente organizate în onoarea eroului în lupta împotriva apartheidului, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a cărui stare precară de sănătate nu i-a permis să se deplaseze la New York. Un mesaj video a fost difuzat însă în timpul concertului, în care Mandela le-a mulţumit publicului şi artiştilor.

Carla Bruni-Sarkozy, care hotărâse că nu va mai cânta cât timp soţul său va fi preşedinte, a făcut o excepţie de această dată, datorită angajamentului său în combaterea SIDA. Prima doamnă a Franţei, al cărei frate a murit din cauza acestei boli, este ambasadoare a Fondului Mondial pentru Combaterea SIDA.
Mai multe articole despre:
New York Nelson Mandela Carla Bruni-Sarkozy