MENIU

Bundesliga şi Serie A ocupă două treimi din echipa primei etape a Champions League

Foto: origo.hu

Opt fotbalişti din aceste campionate figurează în primul "unsprezece" stabilit de suporteri pe site-ul UEFA, locurile rămase libere fiind ocupate de Franţa, Belgia şi Spania.

Jucătorii din echipele italiene şi germane sunt cei care domină echipa primei etape a grupelor Champions League, alcătuită pe baza voturilor celor ce au accesat site-ul uefa.com. Opt dintre cele 11 posturi sunt ocupate de fotbalişti din aceste campionate, iar jucătorul primei etape este atacantul lui VfL Wolfsburg, brazilianul Grafite.

Portar

Gianluigi Buffon (Juventus)
Evoluţia sa în meciul cu Girondins de Bordeaux i-a împiedicat pe francezi să plece de pe Delle Alpi cu toate cele trei puncte.

Fundaş dreapta

Maicon (Inter Milano)
Este parte a defensivei care nu le-a permis lui Thierry Henry, Lionel Messi şi Zlatan Ibrahimovic să marcheze, ba chiar pe partea sa a iniţiat acţiuni ofensive.

Fundaş stânga

Aly Cissokho (Olympique Lyonnais)
Activ pe tot flancul, din primul până în ultimul minut, a fost figura cheie a victoriei cu 1-0 asupra Fiorentinei. Jucătorul de 22 de ani, transferat în vară de la FC Porto, îl înlocuieşte cu succes pe Fabio Grosso

Fundaşi centrali

Eliaquim Mangala (Standard Liege)
Tânărul de 18 ani şi-a făcut debutul în Champions League înscriind după doar trei minute în poarta lui Arsenal.

Daniel Van Buyten (Bayern München)
Internaţionalul belgian a marcat în Israel, împotriva lui Maccabi haifa, şi a asigurat echipei sale un start excelent în grupe.

Mijlocaşi

Anatoli Timoşciuk (Bayern München)
Adus în vară, de la Zenit St. Petersburg, pare a fi soluţia ideală pentru a-l înlocui pe Mark van Bommel, accidentat.

Zvjezdan Misimović (VfL Wolfsburg)
Internaţional bosniac, în vârstă de 27 de ani, i-a dat pasa de gol lui Grafite, la primul gol din întâlnirea Wolfsburg - ŢSKA Moscova 3-1.

Renato (FC Sevilla)
Luis Fabiano trebuie să îi mulţumească pentru deschiderea scorului în meciul cu Unirea Urziceni, iar apoi chiar Renato a fost cel care a făcut 2-0.

Andrea Pirlo (AC Milan)
Omul în permanentă mişcare din mijlocul lui Milan este cel care alimentează cu pase compartimentul ofensiv. Inzaghi a marcat de două ori cu Marseille, dar judecând după calitatea mingilor primite ar fi trebuit s-o facă de trei ori.

Atacanţi

Grafite (VfL Wolfsburg)
Golgeterul în vârstă de 30 de ani al Bundesligii a semnat primul hat-trick al competiţiei.

Filippo Inzaghi (AC Milan)
Este în continuare omul potrivit la locul potrivit, deşi are 36 de ani. Contra lui Marseille a marcat golurile sale cu numărul 67 şi 68 în cupele europene.