Bodu spune că se va pune la dispoziţia procurorilor în cazul plângerii liderului de sindicat Paul Coman
Europarlamentarul PD-L Sebastian Bodu a declarat, la Realitatea TV, că aşteaptă să fie citat de procurori în cazul în care a fost dispusă urmărirea sa penală, în calitate de fost şef ANAF, precizând că un fost subaltern nemulţumit şi care "avea un pix în plus" a scris o plângere penală împotriva lui.
"Paul Coman cred că a fost transferat din Centrala ANAF în Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, deci tot în Bucureşti, pe un post egal, cu un salariu egal, cu atribuţiuni egale. A fost nemulţumit şi, pentru că avea un pix în plus, a scris o plângere penală, şi evident că procurorii trebuie să o discute", a comentat Bodu.
El a mai spus că se află "la dispoziţia organelor statului" şi că până acum nu a fost audiat. "Prima dată s-a dat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale fără să fi fost întrebat eu. Nimeni nu m-a întrebat nimic", a spus Bodu.
Bodu a explicat că mutarea lui Coman nu a fost o decizie a sa personală, ci a fost făcută la propunerea şefului direct al acestuia. "A venit o propunere de la Biroul general al finanţelor publice Bucureşti să transfer un funcţionar din Centrala ANAF care să aibă următoarele competenţe. Am cerut propuneri şi mi s-a făcut propunerea domnul Paul Coman, din partea şefului său", a mai spus europarlamentarul PD-L.
Judecătoria Sectorului 5 obligă procurorii să înceapă urmărirea penală faţă de fostul şef al ANAF, în prezent europarlamentar, Sebastian Bodu, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor după o plângere făcută de liderul de sindicat al ANAF, Paul Coman.
Candidat din partea PD-L pentru un nou post de europarlamentar, Sebastian Bodu este acuzat de Paul Coman de faptul că l-a sancţionat ilegal pentru abateri disciplinare care nu au existat de fapt.
Magistraţii au decis că procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 trebuie să îi audieze atât pe Bodu cât şi pe Paul Coman, lucru pe care nu l-au făcut atunci când au dispus soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de fostul şef al ANAF.
Decizia din 3 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5 poate fi atacată cu recurs însă, potrivit datelor primite de la instanţă până vineri, 10 aprilie, niciuna din părţi nu a contestat sentinţa.