MENIU

Blaga afirmă că Boc intră în cursa prezidenţială, dacă Băsescu nu mai candidează

Foto: ziarultricolorul.ro
V. Blaga: Domnul Boc este o variantă clară dacă domnul preşedinte nu va candida

PD-L are în vedere şi posibila intrare în cursa prezidenţială a premierului Emil Boc, dacă Traian Băsescu va renunţa să mai candideze, a declarat, marţi, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga.

"Domnul Boc este o variantă clară dacă domnul preşedinte nu va candida. Pe toate analizele, indiferent cine le face, domnul Boc este printre primii patru la credibilitate", a explicat Vasile Blaga.

Cu toate acestea, liderul democrat-liberal consideră că şeful statului nu va renunţa să candideze la prezidenţialele din toamnă.

"Atunci când am constituit PD-L, am scos din Programul politic acea precizare prin care fostul PD îl susţinea pe domnul Băsescu la prezidenţiale, la cererea domniei sale, şi am prevăzut un alt articol, că cel mai bine plasat ne va reprezenta. Indiscutabil că cel mai bine plasat în România este domnul Băsescu şi eu cred că va candida", a spus Blaga. 

Întrebat cum vede o posibilă alianţă anti-Băsescu, făcută de restul formaţiunilor, Vasile Blaga a spus că nu o vede viabilă. "Imposibilă. Cel puţin din toate declaraţiile de până acum, dar viaţa politică românească este în mişcare. Eu ştiu doar trei formaţiuni puternice care şi-au desemnat candidaţii. Din acest punct de vedere, după luna august, vor trebui să înceapă disputele între domniile lor, pentru că, până la urmă, numai unul intră în turul doi. Deocamdată toate tunurile sunt pe Băsescu, deocamdată ţine, dar, din septembrie, intrăm în linie dreaptă. Trebuie să strângem semnături şi intrăm şi în campania electorală propriu-zisă", a conchis Blaga.

Pe 30 iulie, preşedintele Traian Băsescu declara, la postul public de radio, analizează, "în mod deosebit", posibilitatea de a nu mai candida pentru un nou mandat de şef al statului.

"Da, am în analiză şi această posibilitate sau, în mod deosebit, această posibilitate", spunea Băsescu.

Şeful statului a afirmat, în repetate rânduri, că va lua o decizie privind o nouă candidatură la prezidenţiale în funcţie de evoluţia economiei.

Pe 17 mai Băsescu spunea că în, decizia de a candida pentru un nou mandat, va lua în calcul eventualul "derapaj" economic şi social, precizând că s-ar considera îndreptăţit să intre în cursă dacă se va dovedi că România este "pe un drum de ieşire din criză".