MENIU

Antonio Lobo Antunes vine în România, după Mario Vargas Llosa şi Orhan Pamuk

Foto: uma.pt

Marele scriitor portughez Antonio Lobo Antunes va veni în România, după Mario Vargas Llosa şi Orhan Pamuk, cu ocazia lansării traducerii romanului său "Ordinea naturală a lucrurilor", apărut în colecţia "Raftul Denisei".

Vizita va dura patru zile, iar programul va include lansarea cărţii sale, care va avea loc pe 5 mai, de la ora 16.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din România. Cu aceeaşi ocazie va fi lansată şi ediţia românească, adusă la zi, a "Cărţii neliniştirii", de Fernando Pessoa, unul dintre cele mai importante jurnale ale secolului XX.

Pe 6 mai, de la ora 17,00, va fi organizată o întâlnire a lui Antunes cu publicul românesc, în cadrul unei sesiuni de autografe, la Librăria Cărtureşti.

Pe 8 mai, Universitatea Ovidius din Constanţa îi va decerna scriitorului portughez titlul de Doctor Honoris Causa.

Autor a peste 20 de romane, Antonio Lobo Antunes a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii literare internaţionale, printre care marele Premiu Ovidius (Neptun 2003), acordat de Uniunea Scriitorilor din România. Volumul "Ordinea naturală a lucrurilor" a fost tradus până în prezent în 12 ţări, fiind considerat unul dintre cele mai bune romane portugheze contemporane.

Mario Vargas Llosa este primul scriitor străin care a venit în România, participând la festivalul internaţional "Zile şi nopţi de literatură", desfăşurat între 15 şi 18 septembrie 2005, la Neptun, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Ovidius din Constanţa.

După Llosa a fost invitat Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 2006, care a vizitat România între 23 şi 25 aprilie 2008, la invitaţia editurii Curtea Veche şi a Universităţii Bucureşti, care i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa.