Aberaţii de România: Judecătorii îşi hotărăsc singuri sporurile, OPC este reclamat tot la OPC, iar instanţele spun dacă studenţiii îşi merită sau nu diplomele
Ceea ce se întâmplă în România nu încetează să ne surprindă. Magistraţii îşi judecă singuri acordarea unor sporuri, OPC este reclamat la OPC, iar diplomele acordate de o facultate în condiţii îndoielnice urmau să fie anulate de o instanţă, şi nu de instituţia care le-a emis.
200 de familii din Sibiu, supărate că nu au primit niciun răspuns la o reclamaţie, vor să se plângă de serviciile Oficiului pentru Protecţia Consumatorului din Sibiu superiorilor din Bucureşti. Aşa că OPC va fi reclamat la... OPC
Tot la noi în ţară, magistraţii judecă propriul proces prin care cer plata sporului de 50%. Mai exact, magistraţii au judecat marţi propria lor cerere prin care vor să-şi asigure salariile integral pentru luna iunie. Magistraţii susţin că ordinul dat, în iulie, pentru eşalonarea sporurilor, nu poate avea caracter retroactiv. Ca atare, măcar pe luna iunie, judecătorii ar fi trebuit să-şi ia salariile integral, plus sporul de 50%.
Scandalul diplomelor de la Universitatea Spiru Haret a fost pe prima pagină în ultimele zile. În timp ce Ministerul Educaţiei spune că diplomele nu au fost obţinute în mod legal şi că le va anula. Universitatea Spiru Haret spune că diplomele nu pot fi anulate de Ministerul Educaţiei, ci numai de o instanţă. Cât de abilitat este un judecător să spună dacă o diplomă a fost sau nu obţinută prin respectarea unei programe sau dacă absolventul are sau nu cunoştinţe care să justifice acea diplomă? Vom vedea. Spiru Haret a dat în judecată Guvernul. Până una, alta PSD a anunţat că absolvenţii Spiru Haret nu vor mai da examenul de licenţă încă o dată.