Lupii mutanți de la Cernobîl ar fi devenit rezistenți la cancer, arată un studiu. Misterele din Zona Interzisă
Lupii mutanţi care mișună în zona restricționată a fostului orașului-atomic Cernobîl par să fi devenit rezistenți la cancer, arată un studiu care alimentează speranțele specialiltiilor că se poate găsi un remediu împotriva teribilei malavii.
Cara Love, un biolog evoluţionist american , a studiat modul în care lupii de la Cernobîl supravieţuiesc în ciuda generaţiilor de expunere la particule radioactive ce reprezintă de peste şase ori limita admise de siguranţă pentru un om.
Astfel, cercetătoarea a descoperit că sistemul imunitar al lupilor a suferit modificări, similare cu cele al pacienților cu cancer care urmează un tratament de chimioterapie. În plus, a fost identificat părţi specifice din genomul acestor animalele care par să le ajute să reziste la un risc crescut de cancer.
Cara Love şi-a prezentat descoperirile la întâlnirea anuală a Societăţii de Biologie Integrativă şi Comparată din Seattle, Washington, luna trecută.
Pe 26 aprilie 1986, explozia unui reactor nuclear al centralei nuclearelectrice de la Cernobîl a provocat cel mai mare dezastru nuclear pe timp de pace. Orașul a fost evacuat, iar până în prezent Zona de excludere Cernobîl (CEZ) este interzisă accesului uman, dar numeroase animale, de la câini sau cai care s-au sălbăticit până la lupi, prezintă mutații surpinzătoare și de interes pentru mulţi oameni de ştiinţă din întreaga lume, potrivit Sky News.