MENIU

Internetul, transmis prin bec! O tehnologie SF devine realitate

În curând, vom accesa internetul prin intermediul…becurilor! Cercetătorii au pus la punct o tehnologie, numită Li-Fi, care va transmite semnalul prin intermediul unor fascicole de lumină. Cu ajutorul unor becuri LED, vom putea intra, astfel, pe internet la viteze incredibile.

Comisia de Comunicații din SUA a avertizat recent că am putea rămâne fără spectru de unde radio pentru Wi-Fi în următorii 5 ani, acesta fiind extrem de aglomerat. În aceste condiţii, necesitatea dezvoltării unei noi soluţii de transmisii de date este absolut esenţială.

Dezvoltată de un grup de cercetatori, condus de profesorul Harald Haas, tehnologia Li-Fi se foloseşte de fascicolele de lumină.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM.

Puteţi vedea înregistrarea video pe GadgetReport.ro http://www.gadgetreport.ro/internet/gadgetreport-ro-la-realitatea-tv-internetul-transmis-prin-bec-o-tehnologie-sf-devine-realitate/

Mai multe articole despre:
null