MENIU

Au găsit câteva obiecte bizare ce nu par de pe Pământ. Rămâi fără cuvinte când le vezi

Unele descoperiri arheologice încă îi intrigă pe oamenii de știință care nu reușesc să identifice scopul real pe care obiectele l-au avut cu sute sau chiar mii de ani în urmă.

Datând din secolele al II-lea și al III-lea dH, acest obiect încă îi întrigă pe arheologi. Cu dimensiuni de trei până la 10 cm, obiectul este în formă de pentagon cu găuri mari pe toate laturile. Multe teorii spun că artefactul este un posibil dispozitiv de măsurare sau o relicvă religioasă.

Situat în Bolivia, Puma Punku este un sit cu pietre masive sculptate cu precizi. Cu toate acestea, nu se cunoaște vârsta lor. Unii spun că ar avea 500 sau 600 de ani, iar alții - 15.000 de ani.

Un artefact găsit în Khujut Rabu, chiar în afara Bagdadului, vechi de 2.000 de an, ”bateria Baghdad” este un borcan de argilă cu un dopde asfalt și o bară de fier lipită. Când este umplut cu oțet, produce 1,1 volți și se crede ar fi o baterie timpurie.

Liniile din Nazca sunt unele dintre cele mai mari enigme ale arheologiei. Situate în largul coastei peruane, au fost scrijelite în pământ între 500 î.H. și 500 A.D. Din cauza naturii, mărimii, cantității și structurii, liniile sunt și acum un mister. Ipotezele principale spun că ar fi afut rol de interpretare a astronomiei sau unul pur ritualic.

Mai multe articole despre:
descoperiri arheologice