MENIU

PREMIERĂ: Andrei Roşu, românul menţionat în Cartea Recordurilor, a traversat înot Canalul Mânecii

<p>Andrei Roşu, primul rom&acirc;n care a traversat &icirc;not Canalul M&acirc;necii.</p>

Andrei Roşu, românul care în 2012 a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente, a mai bifat o performanţă memorabilă. Acesta a traversat înot Canalul Mânecii pe o distanţă de 40 de kilometri dintre Londra şi Paris, fiind primul român care reuşeşte un astfel de rezultat.

Andrei Roşu, în vârstă de 39 de ani, participă, în acest moment, la competiţia Enduroman Arch to Arch, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă.

După ce a alergat, duminică, 140 de kilometri în 16 ore şi 53 de minute, de la Londra Marble Arch la Dover, acesta a înotat pe o distanţă de 40 de kilometri, în 21 de ore, de la Dover la Calais, ajungând, marţi, pe malul francez. Această parte a competiţiei, înotul, i-a adus lui Andrei Roşu o altă titulatură importantă, primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii înot.

Sportivul a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care le mulţumeşte susţinătorilor săi şi a povestit stările fizice şi emoţionale prin care a trecut în timpul cursei de înot.

"Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reenergizare instant. Au contat enorm încurăjarile voastre, într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ţinut evidenţa şi mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag), braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 "lanuri" de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa, iar curenţii ne-au «ajutat» să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore!", a scris Roşu pe contul său de Facebook.

Andrei Roşu, în vârstă de 39 de ani, este economist de profesie şi originar din Braşov. Acesta a intrat, în 2012, în Cartea Recordurilor, reuşind să alerge în cadrul a şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente.