MENIU

Montoya, al prima victorie în NASCAR

În Mexic, Juan Pablo Montoya a împletit calităţile de pilot cu riscul. Amestecul s-a dovedit perfect şi columbianul a câştigat prima sa cursă în NASCAR.

Susţinut frenetic de fani, care de doi ani aşteptau o victorie a unui latino american în cursa NASCAR din Mexico City, Juan Pablo Montoya a dat lovitura. Plecat al treilea în cursă, fostul pilot de Formula 1 şi-a dovedit calităţile de pilot încă din start şi, în turul 4, trecuse deja la conducere. Nu a păstrat prea mult prima poziţie şi se părea că va pierde orice şansă în turul 45, când probleme la alimentare l-au silit să oprească la boxe. Însă peste alte două tururi columbianul era din nou la conducere. A fost lider pînă în turul 53, cînd aceleaşi probleme l-au făcut să încetinescă.

Intrat din nou la boxe, Montoya a revenit în cursă pe locul 19 şi totul părea pierdut. Nu pentru fostul campion din IndyCar, care a recuperat fantastic. Decisiv s-a dovedit turul 72, când Montoya l-a izbit pe coechipierul său de la Dodge, Scott Pruett, şi redevenit lider, poziţie pe care a păstrat-o până la finalul cursei. Prima victorie în NASCAR i-a adus lui Montoya un cec de peste 12.000 de dolari
Mai multe articole despre:
Nascar