MENIU

Monica Niculescu, în turul al doilea la Wimbledon! Andreea Mitu a fost mai puţin norocoasă

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, marți, în runda a doua a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după ce dispus de portoricana Monica Puig, în trei seturi, cu 5-7, 6-3, 6-1. Din păcate, după Alexandra Dulgheru şi Simona Halep, Romania a rămas fără încă o reprezentantă în Grand Slam-ul londonez. Andreea Mitu a fost învinsă în primul tur de rusoaica Olga Govortsova, ocupanta locului 122 în clasamentul WTA.

Niculescu s-a impus după o oră și 57 de minute de joc și o va înfrunta în turul secund pe învingătoarea dintre Simona Halep, a treia favorită, și Jana Cepelova (Slovacia), transmite Agerpres. (sic!)

Monica Niculescu (27 ani, 48 WTA) a mai învins-o pe Puig (21 ani, 91 WTA) anul trecut, în sferturi la Guangzhou, cu 6-2, 6-2. Românca și-a asigurat un cec de 47.000 de lire sterline și 70 de puncte WTA. 

Niculescu a controlat primul set, a condus cu 2-0, 3-1 și 4-2, Puig a egalat (4-4), românca a mai făcut un break (5-4), dar apoi a pierdut următoarele trei ghemuri și setul (5-7), în 54 de minute.

În setul al doilea s-a mers cu serviciul până la 3-3, când Niculescu a făcut un break decisiv, luând apoi setul cu 6-3. Românca a dominat clar setul decisiv, pe care și l-a adjudecat cu 6-1.

Niculescu a reușit 18 de mingi direct câștigătoare (Puig 22) și a comis 21 de erori neforțate, față de 44 ale portoricanei.

Noua noastră speranţă, Andreea Mitu, care reuşise un salt spectaculos în clasamentul WTA după victoriile de la Roland Garros, a fost învinsă şi ea în primul tur, la Wimbledon, de rusoaica Olga Govortsova, ocupanta locului 122 în clasamentul WTA.

Sportiva noastra a cedat in doar 54 de minute, scor 1-6, 1-6. Pentru Andreea, acesta a fost al doilea an consecutiv in care s-a aflat pe tabloul principal de la Wimbledon. Andreea Mitu isi va lua cateva zile de pauza si va juca, în iulie, în turneul de la Bucuresti, la care Simona Halep nu îşi anunţase participarea, probabil pentru a se odihni în urma sezonului pe iarbă...

Mai multe articole despre:
Tenis Wimbledon Simona Halep Monica Niculescu