MENIU

Judoka Andreea Chițu, cea mai bună sportivă a anului în județul Prahova

Andreea Chitu

Judoka Andreea Chițu, legitimată la CSM Ploiești și la CSA Steaua București, a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Prahova, a cărei festivitate de premiere a avut loc, miercuri, la Sala Sporturilor Olimpia, cu sprijinul CSM Ploiești.

Sportiva antrenată de Gheorghe Savu și Mihai Trandafirescu a fost medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Baku — competiția având dublu rol, și de campionat european, a cucerit argintul la Mondiale și ocupă primul loc în ierarhia mondială a categoriei 52 kg.

Chițu a câștigat, de asemenea, două etape de Grand Prix și Openul European de la Cluj, plus o medalie de argint la o etapă de Grand Slam și două medalii de bronz, la Openul European de la Oberwart și la etapa de Grand Prix de la Dusseldorf, potrivit site-ului clubului CSM Ploiești. Este al treilea an consecutiv în care Andreea Chițu este desemnată ''Sportivul anului'' în Prahova.

''Este o mare onoare că am putut fi alături de Direcția Județeană de Sport Prahova și sunt mândră că, din nou, am fost declarată sportiva anului. Ne bucurăm că, an de an, noi, cei de la judo, reușim să menținem ștacheta ridicată și sperăm ca și anul viitor să fim tot pe primul loc. Nu pot să fac promisiuni pentru Jocurile Olimpice, ci doar să mă antrenez cât pot de bine, să mă mențin într-o stare de sănătate perfectă și psihic să fiu cât mai concentrată pentru ce va urma. Lumea are așteptări diverse din partea mea, dar important este ce aștept eu de la mine și cei care sunt în spatele acestor rezultate și, cum am mai spus, eu îmi doresc doar să fiu sănătoasă pentru a munci cât mai mult pentru acea zi importantă'', a declarat Andreea Chițu.

La secțiunea discipline olimpice au mai fost premiați boxerul Alberto Biro (categoria 75 kg, antrenor Titi Tudor), vicecampion european de juniori la Lvov (Ucraina) și medaliat cu bronz la Mondialele de juniori de la Sankt Petersburg (Rusia), judoka Violeta Dumitru (categoria 48 kg, antrenori Gheorghe Savu, Mihai Trandafirescu), locul al treilea la European Open de la Cluj-Napoca și la la Cupa Europeană de la Sindelfingen (Germania), atletul Marius Ionescu (antrenor Robert Munteanu), câștigătorul Grand Prix-ului de semimaraton din Olanda și de maraton de la Dusseldorf (Germania), calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, etc.

La sporturi neolimpice, Secția de karate a CSM Ploiești (sportivi Ileana Benescu, Cristian Duță, Tiberiu Matei, Arthur Poamă, antrenor Liviu Apostol) a fost premiată pentru rezultatele de la Europene (șase locuri întâi și un loc trei) și Mondiale (patru locuri întâi și un loc doi).

Sursa: Agerpres

Mai multe articole despre:
Andreea Chiţu