MENIU

Încă o tragedie loveşte sportul românesc. Un jucător de polo a decedat în Bazinul Floreasca

Încă o tragedie loveşte sportul românesc. Un jucător de polo a decedat în Bazinul Floreasca
Încă o tragedie loveşte sportul românesc. Un jucător de polo a decedat în Bazinul Floreasca

În cursul zilei de sâmbătă, fostul jucător de polo Cornel Chiuariu în vârstă de 58 de ani s-a stins pe marginea bazinului de la Floreasca, a anunţat pe pagina de Facebook un coleg de breaslă.

Adrian Cercel este colegul fostului jucător de polo Cornel Chiuariu, decedat sâmbătă la Bazinul Floreasca.

Într-un mesaj pe Facebook, bărbatul a anunţat ”Din păcate azi la 13,50 colegul nostru CHIUARIU CORNEL a decedat pe marginea bazinului de la Floreasca”. Alături de mesaj au fost adăugate şi imagini de la locul tragediei.

Ambulanţa a ajuns după 10 minute, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Moartea sportivului vine în contextul în care, în urmă cu mai bine de o săptămâna, s-a stins din viaţă fotbalistul dinamovist Patrik Ekeng. 

La scurt timp după ce a intrat în apă, bărbatu s-a simţit rou. Imediat, prietenii l-au scos pe marginea bazinului. Şi au sunat de îndată la 112.

"S-a luat iniţial adresa pe Ştefan cel Mare la Dinamo, după care s-a văzut că nu corespunde, că este la sala Floreasca, erau repere pentru sala Floreasca, s-a refăcut fişa şi la 13.45 s-a căutat echipaj şi a fost repartizat un echipaj de la sectorul 1", a afirmat Alis Grasu, managerul Serviciul de Ambulanţă Ilfov.

Echipajul avea doar asistentă. Patru minute mai târziu, la 13.48, s-a primit un nou apel la 112. De data aceasta, cel care a sunat a spus că bărbatul este în stop cardio-respirator.

"Medicul coordonator a sunat la serviciul SMURD şi au cerut sprijin de la ei, maşină cu medic. Maşina cu asistent a ajuns la 13.54. Când au ajuns, acolo deja era prezentă maşina de la Floreasca. Au făcut împreună resuscitare 45 de minute fără rezultat. Timpul normat la urgenţă în Bucureşti în mediul urban este de 15 minute. Şi s-a ajuns în mai puţin de 15 minute. S-a ajuns în 10 minute", a mai spus Alis Grasu.

Din primele cercetări, Chiuariu a făcut stop cardiac.