MENIU

Cristiano Ronaldo, așteptat la tribunal. Care sunt acuzațiile

Vedeta Cristiano Ronaldo, fotbalistul portughez al lui Real Madrid, este aşteptat luni la tribunalul din Pozuelo de Alarcon, el fiind cercetat într-un caz de presupusă fraudă fiscală. 

Ronaldo, 32 de ani, va fi notificat de completul de judecată că este parte într-un dosar vizând o presupusă fraudă fiscală de 14,7 milioane euro. ”Cu siguranţă el se va prezenta acolo'', a declarat unul dintre avocaţii lui Ronaldo, citat de agerpres.ro.

Procuratura din Madrid l-a acuzat pe starul portughez de o presupusă evaziune fiscală de 14,7 milioane euro, legată de drepturile sale de imagine încasate în perioada 2011-2014. 

Pe de altă parte, în luna iunie, site-ul francez Mediapart, bazându-se pe documente publicate de Football Leaks, scria că Ronaldo ar fi folosit un cont în Elveţia pentru a ascunde 150 de milioane de euro. 

Starul portughez şi anturajul său ar fi recurs la o inginerie financiară bine pusă la punct pentru a ascunde de fiscul spaniol o parte a veniturilor jucătorului. Mediapart asigura că Ronaldo a folosit un cont în Elveţia, deţinut de o firmă cu sediul în Panama, pentru a disimula 150 de milioane de euro. Aceste informaţii contrazic versiunea jucătorului, care susţine că a respectat întotdeauna legea

Mai multe articole despre:
Cristiano Ronaldo