MENIU

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Procedură disciplinară deschisă de FIFA împotriva Mexicului

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. O procedură disciplinară vizând Federaţia Mexicană de Fotbal a fost deschisă de FIFA, în urma comportamentului necorespunzător al suporterilor formaţiei antrenate de Hector Herrera, a declarat, joi, Delia Fischer, şeful departamentului de comunicare al forului mondial, informează AFP. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fischer a declarat că FIFA a fost contactată de FARE, o organizaţie neguvernamentală care luptă împotriva tuturor formelor de discriminare în fotbal, după meciul Mexic - Camerun, scor 1-0, disputat la 13 iunie, la Natal.

Publicaţia Daily Telegraph a scris că fanii mexicani i-au adresat insulte homofobe portarului naţionalei Camerunului, Charles Itandje, în timpul meciului contând pentru Grupa A a Cupei Mondiale.

"Este singura procedură de acest gen deschisă şi nu putem face alte comentarii", a precizat Fischer.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Lamas, care a urmărit meciul Spaniei cu Chile, scor 0-2, într-un bar din centrul oraşului Madrid, alături de alţi suporteri, a menţionat că a înţeles din minutul 5 al jocului că "Spania nu va face nimic". "Este rău, foarte rău", "sunt prea trist ca să vorbesc", a mai spus el.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. După eşecul din meciul cu Olanda, scor 1-5, din prima etapă a grupelor CM, fanii începuseră să creadă din nou în echipa ţării lor, înainte de partida cu Chile.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Barurile din Madrid erau pline, iar oraşul se pregătea să îl sărbătorească, joi, pe noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea, succesorul tatălui său la tron, după ce Juan Carlos a abdicat. Însă de la finalul primei reprize, când tabela de marcaj arăta deja scorul 2-0 pentru chilieni, au apărut îndoielile. "Ori începem să plângem ori ne mobilizăm", a afirmat un chelner de la un bar din centrul Madridului. "Ce tristeţe! Ce tristeţe!, spunea alt bărbat prezent în bar.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În acelaşi timp, la postul Telecinco un comentator constata deja eşecul naţionalei Spaniei: "În ziua în care Majestatea Sa regele a abdicat, Spania este pe punctul de a abdica".

Odată cu fluierul final al meciului de la Cupa Mondială, înfrângerea naţionalei Spaniei a făcut ca pe ediţiile online ale ziarelor ştirea privind abdicarea regelui Juan Carlos şi depunerea jurământului de învestitură de către Felipe al VI-lea să coboare pe poziţia a doua.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Eșec mondial", Dezastru!", "Lovitură pe Maracana și adio Mondial", "trist adio al campioanei mondiale", au notat jurnalele din Spania.

Pentru suporteri, înfrângerea a fost devastatoare. "Sunt extrem de dezamăgit. Aşteptam altceva, un joc mai bun, o atitudine mai bună", a spus Angel Matia, un fan în vârstă de 34 de ani. "Este lamentabil ce a făcut Spania. Toate ţările şi-au împrospătat echipele şi iată, primesc ceea ce merită", a afirmat şi Pablo Aramillo, un suporter în vârstă de 35 de ani, care a urmărit meciul cu Chile pe un ecran la stadionul Santiago Bernabeu.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Nu putem să trăim în trecut. Trebuie să luăm jucători care au avut un sezon reuşit, nu pe cei care sunt celebri şi au avut performanţe în trecut", a precizat Celia Merinos, o studentă în vârstă de 18 ani. "Dacă nu munceşti nu trebuie să fii selecţionat. Trebuie selecţionaţi cei mai buni, indiferent dacă sunt sau nu celebri", a menţionat ea.
Formația Spaniei, campioana mondială en-titre și dubla deținătoare a titlului european, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, după a doua înfrângere consecutivă în grupa B, scor 2-0 cu echipa statului Chile, care, alături de Olanda, accede în optimile competiției.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Reprezentativa Spaniei este a patra campioană mondială en-titre eliminată în grupe, după Brazilia (1966), Franța (2002) și Italia (2010).

Spania a fost învinsă în primul meci de Olanda, scor 5-1, iar miercuri a pierdut și partida cu naționala statului Chile.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Camerunul, eliminat

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Reprezentativa Camerunului a fost eliminată de la Cupa Mondială, după ce a fost învinsă, miercuri, la Manaus, cu scorul de 4-0 (1-0), de selecţionata Croaţiei, în etapa a doua a grupei A a competiţiei.

Aflată la a doua înfrângere consecutivă, echipa cameruneză nu mai are nicio șansă de a accede în optimi, indiferent de rezultatul ultimului meci pe care îl va susține în grupa A, luni, cu Brazilia. În schimb, Croația a acumulat trei puncte și va juca, tot luni, meciul decisiv pentru calificarea în optimi, cu naționala Mexicului, care are patru puncte.

Golurile au fost marcate de Olici '11, Perisici '48 și Mandzukici '61, '73.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În minutul 40, Alexandre Song a fost eliminat, după ce l-a lovit cu cotul în spate pe Mario Mandzukici.

Camerun: Itandje - Mbia, N'Koulou, Chedjou (Nounkeu '46), Assou-Ekotto - Song, Matip, Enoh - Choupo-Moting (Salli '75), Aboubakar (Webo '70), Moukandjo. Selecționer: Volker Finke

Croația: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Pranjici - Modrici, Sammir (Kovacici '72), Rakitici - Perisici (Rebici '78), Mandzukici, Olici (Eduardo '69). Selecționer: Niko Kovaci

Cartonaș galben: Eduardo '90
Cartonaș roșu: Song '40

Arbitri: Pedro Proenca (Portugalia) - Bertino Miranda (Portugalia), Jose Trigo (Portugalia) - Walter Lopez (Guatemala).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În celălat meci al grupei A, Brazilia și Mexic au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Clasament: 1. Brazilia - 4 puncte, 2. Mexic - 4 puncte, 3. Croația - 3 puncte, 4. Camerun - 0 puncte.
Etapa a treia programează, la 23 iunie, meciurile Brazilia - Camerun și Croația - Mexic.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Spania, eliminată

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Formaţia Spaniei, campioana mondială en-titre şi dubla deţinătoare a titlului european, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, după a doua înfrângere consecutivă în grupa B, scor 2-0 cu echipa statului Chile, care, alături de Olanda, accede în optimile competiţiei.

Reprezentativa Spaniei este a patra campioană mondială en-titre eliminată în grupe, după Brazilia (1966), Franța (2002) și Italia (2010).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Spania a fost învinsă în primul meci de Olanda, scor 5-1, iar miercuri a pierdut și partida cu naționala statului Chile.

În celălalt meci al grupei B, Olanda a învins Australia, scor 3-2.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Astfel, cu șase puncte înainte de ultima etapă, Olanda și Chile și-au asigurat calificarea în optimile competiției, iar Spania și Australia, fără niciun punct după două meciuri, vor părăsi competiția.
În ultima etapă a grupei B vor avea loc, la 23 iunie, meciurile Spania - Australia și Olanda - Chile.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Croația mai are nevoie de o victorie

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Selecționerul Croației, Niko Kovaci, a declarat, după întâlnirea cu naționala Camerunului, scor 4-0, că meciul cu Mexic, din 23 iunie, va fi o adevărată finală pentru jucătorii săi, care au nevoie de o victorie pentru a accede în optimile Cupei Mondiale, informează presa croată.

"Trebuie să-mi felicit jucătorii pentru ceea ce au reușit. Suntem fericiți că am învins și acum avem o adevărată finală cu Mexicul. Nu vom sărbători prea mult, pentru că avem un adversar foarte serios. Echipa Mexicului este foarte puternică și s-a văzut acest lucru la meciul cu Brazilia", a declarat Kovaci.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Reprezentativa Camerunului a fost eliminată de la Cupa Mondială, după ce a fost învinsă, miercuri, la Manaus, cu scorul de 4-0 (1-0), de selecționata Croației, în etapa a doua a grupei A a competiției.

Aflată la a doua înfrângere consecutivă, echipa cameruneză nu mai are nicio șansă de a accede în optimi, indiferent de rezultatul ultimului meci pe care îl va susține în grupa A, luni, cu Brazilia. În schimb, Croația a acumulat trei puncte și va juca, tot luni, meciul decisiv pentru calificarea în optimi, cu naționala Mexicului, care are patru puncte.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Eșec meritat

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Selecționerul Camerunului, Volker Finke, a declarat, miercuri seară, că eșecul în fața Croației, scor 4-0, în grupa A de la Cupa Mondială, este normal având în vedere că africanii au evoluat din minutul 40 cu un jucător mai puțin, informează A Bola.

"Acest rezultat este unul normal în contextul în care am jucat în 10 din minutul 40. Din această cauză am primit patru goluri. În meciul cu Brazilia este important să facem un joc bun și să lăsăm o impresie frumoasă", a declarat Finke.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Reprezentativa Camerunului a fost eliminată de la Cupa Mondială, după ce a fost învinsă, miercuri, la Manaus, cu scorul de 4-0 (1-0), de selecționata Croației, în etapa a doua a grupei A a competiției.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Aflată la a doua înfrângere consecutivă, echipa cameruneză nu mai are nicio șansă de a accede în optimi, indiferent de rezultatul ultimului meci pe care îl va susține în grupa A, luni, cu Brazilia. În schimb, Croația a acumulat trei puncte și va juca, tot luni, meciul decisiv pentru calificarea în optimi, cu naționala Mexicului, care are patru puncte.

 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Eșec neașteptat

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mijlocașul spaniol Xabi Alonso a declarat că eliminarea de la Cupa Mondială încă din faza grupelor reprezintă un eșec neașteptat pentru jucătorii iberici, care nu au putut să se mențină la cel mai înalt nivel, informează AFP.

"Este un eșec neașteptat, dar acesta este sportul. Trebuie să știm să-l acceptăm. Am avut mari bucurii, iar acum o mare tristețe. Nu am știut să ne menținem convingerea și foamea și fără îndoială asta s-a întâmplat din cauza numeroaselor victorii. Nu am putut să ne menținem la cel mai înalt nivel. Am făcut greșeli și nu am mai avut aceeași dorință ca la celelalte campionate. Nu am fost la înălțime și nu am fost în cele mai bune condiții", a declarat Xabi Alonso.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Formația Spaniei, campioana mondială en-titre și dubla deținătoare a titlului european, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, după a doua înfrângere consecutivă în grupa B, scor 2-0 cu echipa statului Chile, care, alături de Olanda, accede în optimile competiției.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Reprezentativa Spaniei este a patra campioană mondială en-titre eliminată în grupe, după Brazilia (1966), Franța (2002) și Italia (2010).

Spania a fost învinsă în primul meci de Olanda, scor 5-1, iar miercuri a pierdut și partida cu naționala statului Chile. În celălalt meci al grupei B, Olanda a învins Australia, scor 3-2.