MENIU

Alin Petrache, preșdintele COSR: Să nu ne mai asumăm competiții pe care nu le ducem la capăt!

Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a explicat, în exclusivitate la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că România "nu ar mai trebui să-și asume anumite competiții sportive dacă nu suntem în stare să le ducem la capăt", subliniind că acest lucru va duce la o reacție negativă din partea federațiilor sportive internaționale în privința țării noastre.

"Știți cât a costat studiul de fezabilitate al acestui stadion? Între 16 și 18 milioane de euro... Ar trebui să nu ne mai asumăm anumite competiții sportive dacă nu suntem în stare să le ducem la capăt. Asta va însemna un rating mai scăzut din parte tuturor federațiilor internaționale", a spus Alin Petrache.

Totodată, acesta a explicat că România nu se află printre țările de top în ceea ce privește competițiile sportive din cauza faptului că în țara noastră sportul nu este tratat drept un business. 

"Sportul va trebui comparat și tratat ca un business, altfel nu putem face performanță. Discutăm de acest stadion care este închis din cauza unor hârtii și discutăm de un minister care mai bine desființează un fenomen decât să găsească soluții. Să nu uităm în slujba cui suntem. De ce nu putem să ne strângem, oamenii din sport, din politică și din toate zonele sociale ale țării, și să încercăm să punem România pe hartă? Nu mai vreau să fiu comparat cu ultima țară, nu mai vreau să fiu comparat cu Bulgaria", a declarat Petrache. 

Președinte COSR a atras atenția asupra faptului că oficialii din sportul românesc nu sunt luați în seamă de către cei din politica românească, subliniind că țara noastră trebuie să-și stabilească niște priorități.

"Trăim momente dificile în care cred că această națiune merită să-și stabilească clar niște priorități. D-aia îmi bat gura, federațiile nu trebuie ignorate, federațiile și președinții de federații trebuie priviți ca niște oameni care știu cu ce se manâncă fiecare sport în parte. Nu mai trebuie tratați politic acești oameni, trebuie ascultați, au nevoie de acea demnitate pe care și-au pierdut-o în ultmii 25 de ani. Redați-le acea demnitate!", a conchis Alin Petrache.

 

Mai multe articole despre:
Alin Petrache presedintele cosr