MENIU

VIDEO Milioane de indieni merg pe jos după suspendarea trenurilor, în timpul epidemiei de coronavirus

Milioane de indieni se deplasează pe jos în plină epidemie de coronavirus

După suspendarea în premieră a trenurilor de călători în India, milioane de oameni sunt nevoiţi să meargă pe jos în plină epidemie de coronavirus. Carantinarea ordonată de premierul indian ar urma să fie ridicată săptămâna viitoare. Deși, în ultimele săptămâni, trendul îmbolnăvirilor este în creștere. Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 s-a dublat de la începutul lunii aprilie.

 

La sfârșitul lunii martie 2020, India a suspendat transportul feroviar de călători pentru prima dată în ultimii 167 de ani.

Astfel că milioane de persoane din India pot reveni, de la muncă, numai pe jos, în orașele unde locuiesc, mai ales că mulți au rămas fără locuri de muncă şi fără mijloace de transport, din cauza restricţiilor antiepidemice. Unii muncitori au de mers sute de kilometri până acasă.

Trenurile au fost transformate în spitale şi nu vor transporta călători până pe 14 aprilie.

Reţeaua de cale ferată din India este a patra companie de profil din lume ca mărime şi reprezintă cel mai mare angajator din ţară. Este vorba de peste 20.000 de trenuri cu pasageri pe zi, deservind 7.349 de gări din întreaga ţară.

Căile ferate indiene operează 125 de spitale răspândite în toată India astfel că are experienţa necesară în dezvoltarea unor noi centre spitaliceşti.

Nu mai puţin de 20.000 de garnituri de tren au fost transformate în saloane de izolare pentru pacienţii COVID-19.

Premierul indian Narendra Modi a ordonat pe 24 martie  carantinarea totală a Indiei, timp de trei săptămâni, pentru a stăvili pandemia de coronavirus.

Până duminică dimineață, 12 aprilie, un număr 8.504 de persoane erau infectate cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 289 au murit.  

Pe 1 aprilie, India avea jumătate din numărul de cazuri confirmate astăzi: peste 4.000 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 şi 117 decese. Numărul de îmbolnăviri nu era mare ţinând cont de populaţia de 1,3 miliarde. Sistemul medical nu era încă suprasolicitat, astfel că măsurile au fost luate doar pentru a preveni eventuale urgenţe care ar putea apărea. În acelaşi timp, India avea probleme cu disponibilitatea de locuri în spitale chiar şi înainte de epidemia cu noul coronavirus.