Un virus conceput pentru a combate CANCERUL a salvat viața unui bolnav terminal
O veste care aduce noi speranțe pentru bolnavii de cancer vine de la cercetătorii britanici. Un medicament fabricat dintr-o formă modificată a virusului herpesului rece s-a dovedit eficient împotriva unor tumori canceroase. Experții avertizează că vor fi necesare mai multe studii de urmărire, dar tratamentul pare să fi salvat de la moarte cel puțin unui pacient, potrivit BBC News.
Pacientul, un londobnez, a fost supus terapiei experimentale după ce a primit un diagnostic de cancer al glandelor salivare în 2017.
„Mi s-a spus că nu mai sunt alte opțiuni pentru mine”, a relatat bolnavul pentru BBC, citat de Futurism.com. „A fost devastator, așa că a fost incredibil să mi se ofere șansa de a participa la proces”.
„Am făcut injecții la fiecare două săptămâni timp de cinci săptămâni, care mi-au eradicat complet cancerul. De doi ani nu am cancer”.
Injecțiile cu virus, cunoscute sub numele de RP2, sunt administrate direct în tumoare, iar prin invadarea celulelor canceroase, provoacă "explozia" acestora. Sistemul imunitar este, de asemenea, activat pentru a ajuta la finalizarea lucrării.
Din totalul de 40 de pacienți care au participat la studiu, trei din nouă care au primit doar injecția cu RP2 și-au micșorat tumorile. Același efect a fost observat în cazul altor șapte din 30 de pacienți care au primit un tratament combinat cu RP2 al unui alt medicament pentru cancer, nivalam.