MENIU

Măsuri COVID-19. Câte măști sanitare vor face casele de modă de lux Gucci și Saint Laurent

Măsuri COVID-19. Câte măști sanitare vor face casele de modă Gucci și Saint Laurent Foto: pixabay.com

Casele de modă Gucci, Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă măşti sanitare pentru a combate penuria acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus. Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei.

 

Anunțul a fost făcut de reprezentanţii grupului Kering, care deţine casele de modă Saint Laurent și Balenciaga, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Totodată, Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei.

Grupul de lux Kering, cu sediul la Paris, care deţine și brandul italian Gucci, a anunţat că Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă manual acest echipament medical în atelierele lor, imediat după ce procesul de fabricaţie şi materialele utilizate vor fi aprobate de guvernul francez.

De asemenea, reprezentanţii grupului Kering au declarat că vor oferi serviciului francez de sănătate publică 2 milioane de măşti sanitare, pe care intenţionează să le importe din China.

Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei.

Rivalul grupului Kering, LVMH, a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti sanitare de la un furnizor chinez.

LVMH, la fel ca şi alte grupuri din industria produselor cosmetice, precum L'Oreal, foloseşte deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mâini.

Companiile din industria produselor de lux vor fi cel mai probabil puternic afectate de această criză, întrucât măsurile adoptate pentru limitarea pandemiei le-au forţat să îşi închidă magazinele.

Reducerea îngrijorătoare a stocurilor cu aceste produse de protecţie pe teritoriul Franţei i-a nemulţumit profund pe medici şi a determinat sindicatele poliţiştilor să ameninţe că reprezentanţii lor îşi vor părăsi locurile de muncă.

Plângeri similare au fost înregistrate şi în Spania şi Italia.