Leguma care "spală toxinele" din corp - Trebuie consumată cât mai frecvent
Pulpa şi coaja castraveţilor reprezintă surse excelente de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, enzime care îmbunătăţesc digestia, la care se adaugă un conţinut ridicat de săruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu şi fier).
Bogat în vitamine şi minerale, dar extreme de sărac în calorii, deliciosul castravete este un remediu miraculos în diverse afecţiuni.
Graţie conţinutului mare de apă, 95%, este potrivit în cure de slăbire, detoxifică organismul, hidratează şi ameliorează ulcerul gastric datorită mineralelor.
Conţinutul ridicat de apă din castraveţi va stimula sistemul urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.
Medicii ne sfătuiesc să consumăm castraveţi cu tot cu coajă, deoarece în stratul exterior al legumei sunt concentraţii importante de vitamine, minerale şi fibre alimentare. Castraveţii sunt recunoscuţi pentru proprietăţile antioxidante, care contribuie atât la menţinerea frumuseţii pielii, cât şi la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.
“Castravetele este o sursă excelentă de apă. Peste 90% din conţinutul unui castravete reprezintă apa, ceea ce înseamnă că această legumă contribuie la hidratarea şi detoxifierea organismului.
Pot fi consumaţi fără nicio problemă şi în curele de slăbire, deoarece un castravete de mărime medie are doar 39 de calorii. Şi persoanele care suferă de tensiune arterială pot consuma cu încredere castraveţi. De altfel, este printre puţinele legume care nu au contraindicaţii majore. Datorită magneziului, potasiului şi fibrelor alimentare, castraveţii contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale şi la prevenirea bolilor cardiovasculare”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.