MENIU

ZIUA HOLOCAUSTULUI. Antonescu: Să luptăm pentru ca această pagină a istoriei să nu fie rescrisă

ZIUA HOLOCAUSTULUI. Antonescu: Să luptăm pentru ca această pagină a istoriei să nu fie rescrisă / Foto: MEDIAFAX

ZIUA HOLOCAUSTULUI. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care afirmă că este necesară lupta împotriva oricăror "atitudini xenofobe, de ură rasială sau religioasă" pentru ca această pagină a istoriei umanității să nu fie rescrisă.

ZIUA HOLOCAUSTULUI. "Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului ne evocă tragedia fără precedent a celor șase milioane de evrei care au căzut victime unei ideologii criminale, implementată printr-o politică sistematică de către regimul nazist", se arată în mesajul preşedintelui Senatului.

Potrivit acestuia, "suntem datori să ne amintim cu respect și compasiune de suferințele inimaginabile provocate de un genocid cumplit".

"Suntem datori să ne amintim cu respect și compasiune de suferințele inimaginabile provocate de un genocid cumplit și avem obligația de a lupta într-un mod categoric împotriva oricăror atitudini xenofobe, de ură rasială sau religioasă, pentru ca această pagină dureroasă a istoriei umanității să nu mai fie rescrisă niciodată", afirmă Antonescu.