MENIU

Viorica Dăncilă, întâlnire cu ambasadorul Franţei

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, în care a fost reliefată intenţia de a fi actualizată, în cursul acestui an, Foaia de parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Franţa.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, întrevederea a oferit prilejul unui schimb de vederi cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, precum şi perspectivele de dezvoltare a acesteia, la 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic între cele două state.

"În cadrul întrevederii, a fost reliefată intenţia de a actualiza, în cursul acestui an, Foaia de parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic. De asemenea, a reieşit perspectiva semnării acestui document semnificativ pentru relaţia bilaterală, cu ocazia vizitei prim-ministrului României la Paris, în contextul inaugurării Sezonului Încrucişat, la sfârşitul acestui an", se arată în comunicat. Premierul Dăncilă a salutat organizarea în Franţa şi în România a Sezonului Încrucişat (noiembrie 2018 - iulie 2019), "eveniment bilateral major de diplomaţie publică, menit să contribuie la prezentarea dinamicii actuale şi de viitor a relaţiei dintre cele două ţări, precum şi de celebrare a Centenarului Marii Uniri".

Cele două părţi au subliniat şi dinamica "foarte bună" a relaţiilor economice bilaterale şi determinarea de a diversifica domeniile de cooperare.

"Prim-ministrul României a salutat prezenţa importantă a investiţiilor franceze pe piaţa din România şi a arătat disponibilitatea Guvernului de a dezvolta cooperarea sectorială cu Franţa, în domenii precum cercetarea, energia, dezvoltarea durabilă, agricultura, turismul şi sectorul IT", se precizează în comunicat.