MENIU

Veşnica prioritate PNL. Comisia pentru Centenar. Prima şedinţă, astăzi

Parlamentarii din comisia care monitorizează celebrarea Centenarului Unirii sunt chemaţi din vacanţă, la Alba Iulia. În prima şedinţă oficială, senatorii şi deputaţii discută despre cum vom sărbători 100 de ani de România Mare. Neoficial, evenimentele ne vor costa 500 de milioane de lei. 

În vacanța parlamentară, prima ședință a Comisiei Centenar din Parlamentul României organizată în afara Bucureștiului se va desfășura marți, 25 iulie 2017, de la ora 10.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Decizia a fost luată la solicitarea deputatului PNL de Alba, Florin Roman, vicepreședinte al comisiei speciale pentru celebrarea centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului din Camera Deputaților, în prima ședință comună a comisiilor speciale pentru centenar din Camera Deputaților și Senat.

Pe lângă membrii Comisiei Centenar din Parlamentul României, la Sala Senatului „Universității „1 Decembrie 1918” vor mai fi prezenți ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, precum și reprezentanți ai instituțiilor și organismelor implicate în organizarea evenimentelor.

De asemenea, deputatul Florin Roman a spus că, în urma demersurilor făcute, Alba Iulia va primi 10 milioane de euro, din care 8 milioane de euro pe Programul Național de Dezvoltare Locală pentru proiecte de infrastructură și dezvoltare și 2 milioane de euro pentru renovarea Sălii Unirii.