MENIU

Vasile Dâncu, posibil premier? "Tinerii care au ieşit în stradă vor soluţii!"

Sociologul Vasile Dâncu este unul dintre numele vechiculate ca posibil premier, după demisia lui Victor Ponta. Sociologul a dezvăluit la Realitatea TV, într-o intervenţie telefonică dacă i s-a făcut propunerea de premier.

"Eu cred că este indecent să vorbim în momentul acesta, în timp ce oamenii îşi îngroapă morţii. Este chiar neproductiv în acest moment. Soluţia nu este să vorbim acum despre oameni. Cred că în acest moment este nevoie de o resetare a vieţii politice. Tinerii care au ieşit în stradă vor soluţii. Clasa politică să facă un pas în spate. Politicienii ar trebui să facă să caute o solutie cu Iohannis care să devină proiectul pentru 2016. Este nevoie de un consens şi de a opri lupta politică pentru 1 an.

Ideea anticipatelor este o modalitate pentru a da o nouă legimitate. Este nevoie de 1 an de respiro. Partidele ar trebui să se ocupe de problemele lor.

Orice intelectual din România îşi doreşte să facă parte dintr-un proiect. Oamenii ca mine pot să ajute Guvernul din afară. Problema este să ai cui să oferi analize. Viitoare echipă guvernamentală va avea succes dacă va aduce specilişti. În acest moment contează consesul.", a spus Dâncu.

 

Demisia lui Ponta. Zile cruciale pentru România. Ce va face Iohannis

 

Victor Ponta a demisionat în urma "recomandării" lui Liviu Dragnea - surse

 

Mai multe articole despre:
premier Vasile Dâncu sociolog