MENIU

Tăriceanu îi scrie lui Antonescu: Nu mai înfiinţez un nou partid liberal, ci o platformă economică

Tăriceanu îi scrie lui Antonescu: Nu mai înfiinţez un nou partid liberal, ci o platformă economică

Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis liderului PNL Crin Antonescu o scrisoare deschisă în care anunţă că nu va mai înfiinţa un nou partid liberal, pentru a nu afecta scorul PNL la europarlamentare, şi îl acuză pe liderul liberal că nu are un proiect şi că "îi serveşte" lui Băsescu bucăţi din partid.

"În urma consultărilor pe care le-am avut cu mai mulți colegi liberali, dar și cu susţinători ai PNL și ai liberalismului, am ajuns la concluzia că înființarea unui nou partid politic nu este oportună în acest moment. Apariția unei noi formațiuni pe scena politică ar produce un nou conflict major la nivelul celor care îmbrățișează valorile liberale, ceea ce ar adânci și mai mult criza din interiorul partidului. Din loialitate și prețuire față de principiile și valorile liberale, nu vreau în niciun caz să periclitez șansele PNL în alegerile europarlamentare", susţine Tăriceanu într-un "Apel pentru viitorul PNL" adresat lui Crin Antonescu.

Actualul preşedinte al Senatului anunţă că a înfiinţat Platforma Economică Liberală, "o structură de care Partidul Național Liberal are nevoie dacă vrea să revină la guvernare".

"Această mișcare are ca principal scop promovarea unui program economic pentru dezvoltarea României, având la bază viziunea liberală. România are șansa de a deveni cea de-a șaptea putere a Europei, iar eforturile noastre trebuie concentrate în atingerea acestui potențial", susţine Tăriceanu.

De asemenea, senatorul îi spune liderului PNL că în acest moment nu are "o viziune pentru România, un proiect pentru țară".

"Singurul proiect posibil pe care îl puteți oferi în toată această cursă pentru prezidențiale este acela al discordiei naționale și al permanentului conflict. Noi trebuie să înlocuim regimul lui Traian Băsescu cu un președinte diferit de acesta, nu cu cineva care să continue în aceeași paradigmă. Decizia mea de a renunța la calitatea de membru al PNL nu a însemnat o trădare a adevăratului Partid Național Liberal și nici o abandonare a principiilor și valorilor liberale", susţine Tăriceanu, menţionând că rămâne "cu sufletul în PNL".

În plus, Tăriceanu îl mai acuză pe Antonescu de faptul că este izolat pe scena politică prin modul în care a gestionat situaţia PNL, existând dorinţă de colaborare cu liberalii din partea tuturor formaţiunilor politice, dar fără actualul preşedinte al PNL.

"Prin toate conflictele pornite și întreținute de dumneavoastră s-a ajuns ca la acest moment singurul prieten pe care îl mai aveți pe scena politică românească să fie Traian Băsescu (...) Nu vă acuz de colaborare cu Traian Băsescu pentru că nu vă mai place de PSD, ci pentru că a început să vă facă plăcere să îi serviți bucăți din PNL lui Traian Băsescu", mai spune preşedintele Senatului.

Totodată, actualul preşedinte al PNL este acuzat de Tăriceanu că a "distrus spiritul liberal" al partidului.

"Ați transformat PNL într-un partid care se mulțumește cu puțin, care nu mai dorește nimic. Prin atitudinea aceasta transformați PNL într-un partid pasiv, în care demagogia și mersul la televiziuni vor fi singurele valori reprezentative ale membrilor săi (...) Ați devenit un simbol al stagnării și al scandalurilor politice interminabile, prin intermediul celor pe care i-ați promovat. Sub conducerea dumneavoastră PNL este un partid în care trocul politic este la ordinea zilei. De la partidul vector al modernizării, al dezvoltării economice și apărător al statului de drept, PNL a ajuns un partid care nu mai are proiect economic pe scena politică și pentru cetățenii României. Ați distrus spiritul liberal prin deciziile strict de ordin personal și nu v-a interesat de binele partidului", acuză Tăriceanu.