MENIU

Oficial! Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei. A fost validat de BPN al PNL

Fostul lider al studenților, Marian Munteanu, propunerea oficială a PNL pentru Primăria Capitalei

Schimbări de ultimă oră în tabăra PNL. Marian Munteanu este cel care i-a luat locul lui Ludovic Orban în poziţia de candidat al PNL la Primăria Capitalei. Propunerea a fost validată şi în cadrul şedinţei BPN a PNL de marţi seară.

UPDATE 20.00: Marian Munteanu a fost validat drept candidatul liberalilor la Primaria Capitalei, în cadrul şedinţei BPN a PNL de marţi seară. A fost validat cu unanimitate de voturi și o singură abținere, a lui Mircea Ionescu Quintus.

UPDATE 19.03 Marian Munteanu a declarat, în cadrul şedinţei în care ar urma să fie validat de conducerea centrală a PNL pentru a candida la Primăria Generală, că mulţumeşte pentru oportunitate şi a adăugat că se simte profund legat de Bucureşti:

"Este un act de curaj, de responsabilitate, este o deosebita onoare sa duc aceasta discutie. Sunt profund legat de acest oras, poate cea mai dramatică perioadă a vieţii mele se leagă de această perioadă. Doresc să ajut, atat cat imi sta in puteri. In consecinta am toata disponibilitatea ca societatea civila sa poată fi reprezentată si am nadejdea ca veti sti sa gasiti cea mai buna solutie in formule care sa duca la formule cat mai bune. Va multumesc si Doamne ajută", a spus acesta,

UPDATE: Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat marți că Marian Munteanu este propunerea partidului pentru Primăria generală a Capitalei. 

 "În urma discuției cu toți colegii și armonizând toate interesele și discutând toate argumentele, au ajuns la concluzia că opțiunea de a-i propune unui simbol politic, nu unui om politic, să se așeze pe platforma PNL pentru candidatura la Primăria Generală a îndeplinit tot sprijinul colegilor noștri din conducere. Opțiunea este către dl Marian Munteanu, reprezentant al societății civile, un om care este un simbol al anilor '90, unul dintre liderii mișcărilor de studenți de la acea vreme și un simbol al mișcării anticomuniste, un om cu care cred că PNL are create toate premisele pentru câștigarea bătăliei în București, pentru că nu urmărim doar o luptă politică, ci pentru noi câștigarea Bucureștiului este o cauză politică", a declarat Gorghiu la Parlament.

Ea a arătat că propunerea lui Marian Munteanu pentru candidatura la Primăria Capitalei va fi înaintată Biroului Politic Național, care se reunește de la ora 18,00. Gorghiu a susținut că Munteanu va fi membru al PNL.

"Nu poți să candidezi altfel în momentul în care îți depui o candidatură. (...) Mie mi se pare că am făcut alegerea perfectă", a mai arătat copreședintele PNL.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a explicat că Marian Munteanu a fost propus de liderul interimar al PNL București, Cătălin Predoiu.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a adăugat: "Marian Munteanu nu poate fi acuzat sau suspectat de nimic din 90 până acum".

Marian Munteanu este fostul lider al protestatarilor din Piaţa Universităţii din 1990.

Marian Munteanu a fost preşedinte al Ligii Studenţilor la începutul anilor '90. Ulterior, a fost primul preşedinte al Alianţei Civice. În anul 2000, a avut o scurtă aventură politică cu formaţiunea lui Virgil Măgureanu, fiind pe punctul de a candida la preşedinţia României.

Liberalul Ludovic Orban, care a fost pus, luni, sub control judiciar, a anunţat, la ieşirea de la DNA, că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi că demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.