MENIU

Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu ambasadorul Austriei. Ce au discutat

Premierul Sorin Grindeanu l-a primit luni, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Austriei la București, Gerhard Reiweger, cei doi oficiali discutând despre dezvoltarea cooperării politice dintre cele două țări, în paralel cu menținerea nivelului excelent al schimburilor economice bilateralea, anunţă Agerpres. 

"Ne dorim o intensificare a dialogului politic între țările noastre, inclusiv în vederea pregătirii începutului lui 2019, când România va prelua de la Austria președinția rotativă a Consiliului European. O colaborare pragmatică și eficientă pe tema principalelor dosare europene, în contextul actualelor dezbateri despre viitorul Uniunii, trebuie să fie o prioritate a relațiilor dintre țările noastre", a declarat premierul Grindeanu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Guvernul precizează că un bun prilej pentru intensificarea acestui dialog va fi vizita pe care prim-ministrul Grindeanu o va face, în viitorul apropiat, la Viena.

Demersurile în acest sens au fost deja demarate la nivelul ministerelor de Externe din cele două țări, se arată în comunicat.

"În cadrul discuției, a fost subliniată importanța relației economice dintre România și Austria, în beneficiul ambelor țări, în condițiile în care Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României", se mai spune în comunicat.