MENIU

Ședință la Palatul Victoria! Premierul Ludovic Orban discută noi MĂSURI cu reprezentații industriei alimentare

Premierul României - Ludovic Orban Ludovic Orban a intrat la ora 10.00 la întâlnirea cu reprezentanții Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, ai Federației Patronale Române din Industria Alimentară - ROMALIMENTA, precum și cu reprezentanți ai supermarketurilor.

Premierul Ludovic Orban și secretarul de stat Aurel Simion, din cadrul Ministerului Agriculturii, au avut astăzi, la Palatul Victoria, discuții constructive cu reprezentanții Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, ai Federației Patronale Române din Industria Alimentară - ROMALIMENTA, precum și ai supermarketurilor.
În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă provocările cu care se confruntă sectorul industriei alimentare pe fondul secetei și al crizei generate de pandemia Covid-19.
Prim-ministrul Ludovic Orban a arătat deschidere față de propunerile prezentate în sprijinul sectorului de morărit-panificație, respectiv garantarea unor credite în vederea asigurării necesarului de grâu pentru anul în curs, discutarea unei scheme de sprijin pentru exportul produselor procesate, precum și stabilirea unui protocol privind separarea atribuțiilor de control ale Ministerului Agriculturii, ANSVSA, ANPC și Ministerului Sănătății.
Reprezentanții industriei alimentare au subliniat nevoia unui dialog deschis, regulat si constant cu Ministerul Agriculturii, precum și a consultării în privința schemelor de calitate ce vor fi notificate la Bruxelles. De asemenea, s-a discutat despre organizarea unei noi sesiuni de depunere de proiecte pe fonduri europene pentru acest sector.
Premierul Orban a subliniat că susține investițiile din fonduri europene în activitatea de procesare și de distribuție a produselor agricole și încurajează promovarea produselor românești.
A fost evidențiată, totodată, importanța menținerii predictibilității legislative și a transparenței decizionale. În acest context, reprezentanții supermarketurilor au făcut referire la legea 28/2020 care reglementează activitatea retailerilor alimentari, respectiv la elaborarea normelor metodologice pentru această lege.
Secretarul de stat Aurel Simion a precizat că Ministerul Agriculturii va continua consultările și va sprijini promovarea schemelor de calitate și garantarea creditelor rapide pentru cumpărarea recoltei de grâu de pe piață.

Mai multe articole despre:
ludovic orban