MENIU

Carmen Dan, singura din cei 5 parlamentari absenți la moțiune care a scăpat de excludere. Rădulescu "Mitralieră", executat

PSD

Decizia privind excluderea din PSD a deputatului Carmen Dan a fost amânată pentru a fi analizate documentele medicale pe care le-a trimis pentru a motiva absența de la ședința de luni în care Parlamentul trebuia să voteze moțiunea de cenzură. Anunțul a fost făcut de liderul deputaților, Alfred Simonis. La ședința PSD de marți, dedicată analizei eșecului moțiunii de cenzură, au fost dați afară din partid Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Roxana Pățurcă și Dan Ciocan. De asemenea, s-a stabilit oficial că moțiunea de cenzură nu va mai fi dezbătută în Parlament înainte de o decizie a Curţii Constituţionale.

”S-a luat decizia să se facă o evaluare mai amplă a situației. Pare că există o situație medicală complicată. Dacă documentele se confirmă, este posibil să nu se confirme excluderea”, a spus Simonis despre Carmen Dan, la finalul ședinței PSD. 

Dan a anunțat că se află în izolare după ce a intrat în contact cu mama sa, testată pozitiv cu noul coronavirus.

"Legat de moţiunea de cenzură, decizia Consiliului Politic Naţional a fost aceea de a nu mai dezbate această moţiune înainte de o decizie a Curţii Constituţionale pentru că, ştiţi foarte bine, a fost depusă în sesiune extraordinară şi trecerea ei, dezbaterea ei în sesiune ordinară ar putea să aibă elemente de neconstituţionalitate. Prin urmare, nu se mai dezbate în perioada următoare până la o decizie a Curţii Constituţionale moţiunea de cenzură", a precizat Simonis.

Liderul deputaților PSD a mai anunțat că Birourile Permanente Reunite se vor întruni miercuri pentru a pune pe ordinea de zi rectificarea bugetară. ”Scopul principal este de a elimina artificiul prin care pensiile au fost diminuate cu 26% (...) Pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii. Guvernul nu va mai avea niciun tertip de care să profite”, a transmis Simonis

Ședință de urgență a Consiliului Politic Național al PSD (fostul CEx) a fost convocată de Marcel Ciolacu, pentru a discuta ce e de făcut după înfrângerea de luni de la moțiunea de cenzură. Social-democrații nu au reușit să asigure nici măcar cvorumul de ședință pentru a dezbate moțiunea pe care au inițiat-o împotriva Guvernului Orban. 

 

Mai multe articole despre:
psd sedinta