MENIU

Săptămână de foc: PNL, negocieri-maraton cu partidele de dreapta. STRATEGIA Coaliției: cine va pierde tot

Săptămână de foc: PNL, negocieri-maraton cu partidele de dreapta. STRATEGIA Coaliției: cine va pierde tot/ Arhivă foto

Criză uriașă la vârful Coaliției PSD-PNL: potrivit unor surse, liberalii negociază săptămâna aceasta cu partidele de dreapta pentru susținere în alegerile de anul acesta. Se lucrează la un proiect alături de PMP, Forța Dreptei și Reper. Cu USR se amână deocamdată negocierile după atacurile Elenei Lasconi la adresa liberailor. 

Momentan sunt suspendate negocierile cu cei din PSD, cel puțin până după alegerile de anul acesta. 

Cu toatea acestea, surse din rândul liberalilor spun că nu este exclus să existe o colaborare după alegeri, dacă votul românilor va impune acest lucru. 

Practic, spun surse din rândul liberalilor, în funcție de votul care se va da la alegerile de anul acesta se va stabili și cum va arăta viitoarea coaliție și cine va face parte din aceasta. 

Între timp, social-democrații au venit și ei cu atacuri la adresa acestui pol de dreapta care se negociază în momentul de față, pe care l-au numit "o alianță a sărăciei". Marius Budăi este cel care a folosit această expresie într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

PNL vrea remanierea Guvernului! Rareș Bogdan: Executivul trebuie să fie mai energizat

De cealaltă parte, liberalii continuă în aceste momente negocierile cu partidele de dreapta. Au început încă de ieri aceste discuții, iar la ieșire de la discuții Cosette Chichirău, prima care a intrat la aceste dezbateri cu liderul liberal, a spus că acesta s-a arătat dispus să scoată PSD de la guvernare anul viitor și să înceapă un program de guvernare de dreapta cu partidele cu care negociază zilele acestea. 

Cu Elena Lasconi, lucrurile sunt puse pe pauză, cel puțin până când va exista "un minim de respect" - spun sursele citate de Realitatea PLUS - pentru că am văzut acele atacuri îndreptate către liderii liberali. 

Florin Roman, replică pentru Paul Stănescu, după atacul acestuia la liberali: „Ară politicile PSD-ului cu aceeași precizie cu care ara câmpurile”

Aceleași surse din rândul liberalilor spun că Nicolae Ciucă își asumă să intre în turul al doilea și în caz contrar este pregătit să facă un pas în spate, dar și că cine nu va intra în turul al doilea nu mai este, practic, lua în calcul la o viitoare alianță. 

În plus, potrivit surselor citate, Niciolae Ciucă și-ar dori ca în turul al doilea să lupte împotriva lui Marcel Ciolacu. Practic, cei doi lideri să se confrunte în finala prezidențială. 

Mai multe articole despre:
coalitie pnl psd negocieri coalitie