MENIU

Rareș Bogdan anunță "calendarul" schimbării președinților

Pe 22 decembrie, actualul şef al statului, Klaus Iohannis, va preda mandatul de preşedinte actualului lider liberal, Nicolae Ciucă, deoarece acesta va fi viitorul preşedinte al României, spune Rareș Bogdan. 

”Noi vrem să fim perfectibili. Întotdeauna putem schimba oameni buni cu oameni şi mai mai buni”, a declarat Rareş Bogdan, duminică seară, la un post TV.

Întrebat dacă există altcineva mai bun decât Nicolae Ciucă să conducă PNL, Rareş Bogdan a explicat că acest lucru va fi stabilit după data de 22 decembrie, când Nicolae Ciucă va prelua mandatul de preşedinte al României de la Klaus Iohannis.

”După data de 22 decembrie, dată limită, pentru că dacă lucrurile se schimbă la Bruxelles, atunci poate fi mai repede. Dar 22 decembrie este data care, potrivit Constituţiei, prietenul dumneavoastră Klaus Iohannis, predă mandatul domnului Nicolae Ciucă, viitorul preşedinte al României. După, atunci, e validarea mandatului. Şi atunci, pe 22 decembrie, după-amiaza, vom putea să discutăm despre viitorul preşedinte al PNL Până pe 22 decembrie, după-amiaza, când Nicolae Ciucă ocupă Palatul Cotroceni, nu avem cum să vorbim. Dumneavoastră păstraţi înregistrarea şi vorbim pe 22 decembrie, seara”, a precizat Rareş Bogdan. 

Întrebat dacă Nicolae Ciucă va fi preşedintele României, prim-vicepreşedintele liberal a precizat că acesta are profilul ideal pentru România, mai ales în contextul războiului de la graniţă.

”E profilul ideal pentru România în acest moment. Vă spun de ce, ai 650km de graniţă cu un stat aflat în război, unde lucrurile pot degenera şi mai rău după martie, când va fi reconfirmat Vladimir Putin la Kremlin. Deci, lucrurile nu se opresc, din păcate. Iar declaraţiile legate de Odessa şi legate de gurile Dunării m-au speriat de testamentul Petru cel Mare, pentru că asta înseamnă că încă Kremlinul gândeşte în perspectiva aceasta. Ceea ce pentru România, pe de o parte, din punct de vedere al portului Constanţa, economic, poate fi un plus extraordinar, dar pentru România este un pericol extraordinar, în sensul în care Rusia vrea să blocheze practic Marea Neagră pentru Ucraina. Ucraina exportă, trăieşte din export de cereale, de materii prime, ulei, floarea soarelui, sare, cereale. În momentul acesta, o bună parte din cerealele ucrainene ajung în portul Constanţa sau ajung la graniţa de sud sau de vest a României”, a mai spus Rareş Bogdan.