MENIU

Premierul Cîțu se laudă cu salarii mai mari, dar românii îl contrazic

Deși se laudă cu creșterea salariului, românii îl contrazic pe premier. Foto/Inquam

Premierul Florin Cîțu se bate cu pumnul în piept că veniturile românilor cresc în fiecare lună. Șeful de la Palatul Victoria susține că salariul mediu net a crescut mult mai rapid decât rata inflației. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare și a stârnit reacții dure din partea internauților. 

Românii au mai mulți bani în buzunar, în fiecare lună, de la începutul anului. Este anunțul premierului Cîțu care își susține declarația în baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică și de Banca Națională a României.

CÎȚU SUSȚINE CĂ SALARIU MEDIU NET CREȘTE LUNAR

„Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflației. În fiecare lună. Asta înseamnă că fiecare leu câștigat în plus de români are o valoare mai mare (cumpără mai multe bunuri). Ca să înțeleagă și psd-iștii: așa crește puterea de cumpărare”, este mesajul transmis de Florin Cîțu, pe o rețea de socializare.

Imediat după anunțul premierului, oamenii s-au revoltat pe internet. „S-au mărit salariile? Parcă erau blocate”, i-a scris un bărbat șefului de la Palatul Victoria. Rapid a venit și o reacție de la Florin Cîțu: „Doar în sectorul public”, i-a răspuns premierul.

O mamă revoltată i-a scris și ea premierului Cîțu: „Puneți mâna și măriți salariile că de-aia pleacă lumea în străinătate. Cu salariile din România nu poți să ai un trai decent! Dvs. ați trai cu 1.400 de lei pe lună cu 2 copii”, a scris femeia.