MENIU

Ponta: Faptul că în 2008, Alinuţa îşi bea cafeluţa cu "inculpatul" Olteanu e un detaliu irelevant

Ponta: Faptul că în 2008, Alinuţa îşi bea cafeluţa cu "inculpatul" Olteanu e un detaliu irelevant

Fostul premier Victor Ponta îi critică pe liberali şi îi compară cu Partidul Comunist al Uniunii Sovietice din vremea lui Stalin, după ce PNL a emis un comunicat de presă referitor la reţinerea lui Bogdan Olteanu, fost membru al partidului. Ponta mai spune că nu ştie dacă viceguvernatorul BNR a luat sau nu bani de la Sorin Ovidiu Vîntu.

”Eu v-am spus de mult timp că noul PNL este de fapt PCUS (Partidul Comunist al Uniunii Sovietice din vremea lui I V Stalin)! PCUS dădea un comunicat de susţinere de fiecare dată când Stalin trimitea în Siberia (sau în faţa plutonului de execuţie) un lider care până cu câteva zile înainte era mare «ştab» în Partid!”, scrie Ponta pe Facebook.

Fostul premier subliniază că nu ştie dacă Olteanu a primit sau nu bani de la Vîntu, dar aminteşte că numele viceguvernatorului BNR a fost vehiculat ca posibilă propunere pentru funcţia de premier, în noiembrie anul trecut, după ce el a demisionat.

”Bogdan Olteanu a fost preşedintele Camerei Deputaţilor din partea PNL şi este (încă) viceguvernator al BNR din partea PNL. Habar nu am dacă a luat sau nu bani de la SOV în campania electorală din 2008, dar sigur eu nu eram atât de apropiat atunci de Olteanu cum erau alţi liberali (de exemplu Gorghiu, Mişu Voicu, Atanasiu, Cătălin Predoiu, etc) şi dacă s-au dat bani în campanie a fost să se aleagă şi respectivii deputaţi! Anul trecut în noiembrie după demisia mea s-a vorbit că Bogdan Olteanu este propunerea PNL pentru premier, în oglindă cu Liviu Voinea propus de PSD (până le-a spus clar Dl Iohannis să termine cu propunerile că decizia cu Cioloş era luată de mult, încă înainte de «Colectiv»)!”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta face referire şi la relaţia pe care ar fi avut-o Olteanu cu Alina Gorghiu.

”Olteanu a fost săltat aseară târziu pentru ceva ce se spune că a făcut în 2008 (conform normelor democratice şi statutului de drept «românesc») şi azi la prima oră, înainte să bea cafeaua, tovarăşa Gorghiu Dej a emis comunicatul de înfierare a «coruptului»!!! Faptul că în 2008 (când se petreceau faptele încriminate) Alinuta îşi bea cafeluţa de dimineaţă chiar cu «inculpatul» este un detaliu irelevant pentru această cauză!”, a scris Ponta.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), joi noapte, pentru că ar fi solicitat şi primit de la un om afaceri, în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, anunţă DNA.

În cursul zilei de vineri, Bogan Olteanu urmează să fie prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: news.ro