MENIU

Nicolae Rațiu: Sorin Ovidiu Vîntu, un păianjen otrăvitor

Într-un interviu pentru REALITATEA.NET, fiul fostului lider țărănist Ion Rațiu vorbește despre episodul vânzării ziarului Cotidianul către SOV. Nu cu plăcere.

V-ați gândit vreodată să mai investiți în presă?

Nicolae Rațiu: Nu. Cred că atunci când a venit momentul în care nu am mai fost implicat la Cotidianul - un episod trist, preluarea de către grupul lui Sorin Ovidiu Vîntu - am simțit că viitorul presei scrise era sumbru. Am crezut că într-un fel vânzarea către Vîntu - sigur, nu am fost plătit niciodată pentru asta - a fost oportună din punct de vedere al business-ului. Am prevăzut că online-ul ar putea deveni foarte important, iar asta nu se potrivea cu gândirea mea. Un ziar online trebuie hrănit, are nevoie de o echipă independentă, de investigații și nu am vrut să marșez pe asta. Am fost foarte încrezător în radio, am fost foarte mândru de Radio Guerrilla, care acum a murit, pentru că am crezut că am creat un radio independent, care avea muzică bună, dezbateri bune, ascultate de politicieni, asta a fost și ideea dezbaterilor matinale de la Radio Guerrilla, să forțezi politicienii să răspundă.

Cum l-ați descrie pe Sorin Ovidiu Vîntu?

N.R.: Un păianjen rău otrăvitor care stă în mijlocul plasei sale care prinde fluturi și îi devorează. Nu una dintre figurile mele preferate.

Mai multe, pe VoxPublica.

Mai multe articole despre:
Sorin Ovidiu Vîntu SOV nicolae raţiu