MENIU

Moştenirea politică a lui Băsescu. UPDATE: 15 parlamentari PDL pleacă la Mişcarea Populară

<p>Moştenirea politică a lui Băsescu. Doi senatori şi trei deputaţi PDL pleacă la Mişcarea Populară</p>

DEMISII PDL. După demisia Elenei Udrea din Partidul Democrat Liberal şi înscrierea ei în Partidul Mişcarea Populară, alţi politicieni marcanţi din PDL fac acelaşi lucru. 15 senatori şi deputaţi PDL renunţă la partidul pe listele căruia au intrat în Parlament şi devin membri PMP.

DEMISII PDL. UPDATE. Conform unor surse REALITATEA TV,în total numărul demisionarilor din PDL se ridică la 15. Iată lista completă, până la data redactării acestei ştiri:

1. Elena UDREA
2.Theodor PALEOLOGU
3. Ion ARITON 
4.Florin POPESCU
5. Florin SECARA
6.Camelia BOGDANECI
7.Florin GHEORGHE
8.Andrei VOLOSEVICI
9. Dragos GUNIA
10.Daniel GEANTA
11.Ciprian ROGOJAN
12.Marius ISAILA
13.Petru MOVILA
14. Adrian GURZAU 
15 Romeo RADULESCU

_________

DEMISII PDL. Pe lângă Elena Udrea, care s-a înscris în PMP, şi Cristian Preda, care a părăsit recent PDL, a anunţat pe blog, joi seară, că intră în Partidul Mişcarea Populară şi că urmează să candideze pentru un nou mandat la Parlamentul European.

Surse ale REALITATEA TV au declarat că acum se alătură Partidului Mişcarea Populară senatorii Andrei Voloşevici, Ciprian Rogojan şi deputatii Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.
 
"Elena Udrea şi Emil Boc sunt liderii cu cea mai mare cotă de încredere în rândul populaţiei din cadrul PDL şi mai mult ca sigur Elena Udrea va fi urmată de foarte mulţi parlamentari, mulţi primari care au fost ajutaţi de Elena Udrea cât a fost ministru consideră că este o opţiune Mişcarea Populară acum. În cursul zilei de astăzi mai mulţi parlamentari probabil că vor face publice trecerile la Mişcarea Populară. Mă duc la Sighişoara împreună cu mai mulţi colegi. Vom discuta cu preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac", a declarat, la Realitatea TV, deputatul Florin Popescu.

DEMISII PDL. Partidul Mişcarea Populară a fost înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, liderul formaţiunii, Eugen Tomac, declarând că "29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a PMP".

Curtea de Apel a hotărât, astfel, să menţină decizia dată de Tribunalul Bucureşti, din 16 septembrie 2013, care a dispus înregistrarea PMP în Registrul partidelor.

Hotărârea a fost contestată, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), de Alianţa Partidul Popular European - Creştini Democraţi şi Democraţi Europeni, Octavian Bot, Partidul Democrat şi Asociaţia Celor Care au Luptat în Revoluţia din Decembrie 1989 "Phoenix" Constanţa.

Cererea de înscriere a fost înregistrată pe rolul instanţei de Eugen Tomac, Teodor Anatol Baconschi, Dragoş Mihael Ciupar, Răzvan Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Partidul "Mişcarea Populară".

"Astăzi, la mai bine de şase luni de la depunerea actelor la Tribunal pentru înregistrarea juridică drept partid politic, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile la Decizia de înregistrare a PMP. Pe cale de consecinţă, Decizia Tribunalului rămâne definitivă şi irevocabilă", precizează Eugen Tomac, într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

DEMISII PDL. Tomac afirmă că "data de 29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a Partidului Mişcarea Populară".

"De astăzi, PMP este, oficial, partid politic şi trece la o nouă etapă, cea a consolidării şi dezvoltării sale ca partid de centru-dreapta pe eşichierul politic al României. Ne reafirmăm acum ca fiind un altfel de partid, care îşi propune o altă cultură politică ca alternativă la actuala lipsă de viziune din spaţiul politic. Îi aşteptăm lângă noi pe toţi românii de bună credinţă, vrednici şi cinstiţi să ni se alăture în lupta noastră ca partid al clasei de mijloc, în slujba binelui comun", mai declară Eugen Tomac.

Surse politice declarau luni pentru MEDIAFAX că mai mulţi consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.

Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a scris, marţi, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mișcarea Populară pentru a-l crește și a-l face puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.