MENIU

Mișcarea România renaște, atacuri în rafală la Lasconi: Legătura dintre Geoană și Kremlin nu este dovedită

Mircea Geoană, fost secretar general-adjunct al NATO / Foto: Profi Media

Tensiuni între candidații la alegerile prezidențiale! Un nou atac a fost lansat de partidul care îl susține pe Mircea Geoană în cursa pentru Cotroceni asupra Elenei Lasconi! În replică, șefa reziștilor l-a atacat pe fostul secretar general adjunct al NATO cu privire la susținerea lui din partea unui propagandist rus. Geoană a negat, însă, orice legătură cu Kremlinul. 

"O adevărată acțiune de kompromat este în derulare, îmi sunt imputate așa-zise asocieri cu Federația Rusă, lucru total necredibil în condițiile în care, timp de 5 ani, am condus împreună cu secretarul general Alianța Nord-Atlantică. Se încearcă cu disperare compromiterea unui candidat cu șanse pentru a câștiga președinția României”, a transmis Mircea Geoană, pe Facebook.

Elena Lasconi, candidatul USR la Cotroceni, declară că un om al Moscovei nu are ce căuta în cadrul unei funcții cruciale pentru țara noastră. 

„Când vine vorba despre cea mai importantă funcție în stat, nicio greșeală nu este permisă... În cazul mult mediatizat al domnului Geoană, asistăm la o vulnerabilizare cu repetiție. Domnul Geoană s-a compromis pentru a doua oară pe relația cu Rusia. În cazul mult mediatizat... poate fi infiltrată atât de ușor de oamenii Moscovei”, a scris Lasconi pe Facebook.

Totul a pornit după ce o anchetă internațională susținea că un fost coordonator al campaniei lui Mircea Geoană este partener de afaceri cu un propagandist rus care a fost în Crimeea de cel puțin 10 ori după anexarea ilegală din 2014. În replică, acesta susține că este vorba despre o acțiune de kompromat și că nimic nu e adevărat.

Partidul ce îl susține la alegeri pe fostul secretar general vine cu un răspuns dur la adresa contra-candidatei lui Geoană, explicând că este vorba de un atac. 

"Doamna Lasconi, nu abordați subiecte pe care nu le întelegeți... se pare că ați aflat și dvs. de declarațiile belicoase ale Rusiei. Ideea că fostul Secretar General Adjunct al NATO ar avea relații suspecte cu Rusia este la fel de ridicolă ca, să zicem, hrănitul unui mușuroi de furnici la TV“, se arată în comunicatul postat pe Facebook de România Renaște.

Opozantul Hodorkovski, reacție dură după dezvăluirile că șeful de campanie al lui Geoană a făcut afaceri cu un propagandist rus: E șocant că NATO a trecut cu vederea așa ceva!

În scandal a intervenit și oligarhul rus Mihail Hodorkovski, opozantul lui Vladimir Putin. „Mircea Geoană, numărul 2 din NATO, candidează la președinția României și îl critică pe Putin. Cu toate astea, partenerul de afaceri al unui consilier de-ai lui Geoană are legături directe cu Kremlinul. Românii ar trebui să țină cont de acest lucru”, a transmis Mihail Hodorkovski pe X (fosta platformă Twitter). 

Alina Achim, purtătorul de cuvânt al Mișcării România Renaște, organizație care susține candidatura lui Geoană, a intervenit și ea în scandal.

"Așa-presupusa, ridicola de altfel, legătura dintre Mircea Geoană și Rusia, Kremlinul mai exact, nu este absolut deloc dovedită. Este doar descrisă legătura domnului Rareș Mănescu cu un om de afaceri rus care este compromis și apropiat Kremlinului", a spus Alina Achim.