MENIU

Ministrul Sănătății, anunț îngrijorător: ”Este o perioadă critică”

Sistemul sanitar din România trece printr-o perioadă critică, spune ministrul Sănătății, Victor Costache. Potrivit acestuia, nu s-ar fi ajuns la această situație dacă medicii ar fi fost luați în seamă.

„În momentul de față suntem într-o perioadă critică în sistemul sanitar. Am văzut cu toții raportul Comisiei Europene pentru România, publicat acum două săptămâni și cred că nu am fi ajuns aici, dacă medicul ar fi avut un cuvânt de spus mai important în deciziile strategice care s-au luat în cursul anilor în orientarea sistemului sanitar”, a afirmat Costache în discursul ținut la deschiderea Zilelor UMF Iași.

Potrivit ministrului, în România se face excelență în educație.

„Am rămas un pic în urmă în sistemul sanitar și cred că îmbinarea dintre excelența academică și dintre excelența profesională ne va ajuta să depășim acest moment de cumpănă”, a declarat ministrul.

Victor Costache participă, vineri, la Iași, la manifestările dedicate aniversării a 140 de la înființarea UMF Iași.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, că prioritatea Guvernului este demararea proiectelor mari de infrastructură în sănătate, precum este Spitalul Regional de Urgenţă de la Iaşi.

"Prioritatea mandatului guvernului nostru este demararea şi ţinerea pe linie dreaptă a proiectelor mari de infrastructură. Săptămâna viitoare se va semna contractul de finanţare pentru spitalul regional din Iaşi. Este o veste foarte bună. Comisia Europeană va primi acest contract până la sfârşitul lunii decembrie. Până la sfârşitul lunii ianuarie se va termina perioada de primire a proiectelor pentru Spitalul Regional Iaşi", a declarat ministrul Sănătăţii la Iaşi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai multe articole despre: