MENIU

Război în Ucraina, ziua 977. Soldații din Coreea de Nord au ajuns în zona frontului din Ucraina - LIVE TEXT

Razboi în Ucraina, ziua 977 / Foto: Profi Media

Război în Ucraina, ziua  977. Efectivele de soldați nord coreeni trimse pe frontul din Ucraina sunt gata să intre în luptă, dar o serie de controverse există chiar în rândul armatei ruse.

UPDATE 14:40 Zelenski lansează acuzații după summitul lui Putin: 'Ucigașii ruși s-au întors la treburile lor obișnuite'

Autorităţile din oraşul ucrainean Dnipro anunţă că numărul morților în urma atacului din noaptea de vineri spre sâmbătă a crescut la patru - inclusiv un copil, după ce salvatorii au găsit încă cadavru sub dărâmăturile clădirii rezidenţiale bombardate de ruşi. De asemenea, numărul celor răniţi a crescut la 20, printre aceştia fiind şi patru copii cu vârste cuprinse între opt și 17 ani. Trebuie menționat și de atacul de la Kiev: o adolescentă şi şase persoane au fost rănite, inclusiv patru copii, într-un atac cu dronă vizând un bloc turn care a provocat un incendiu.

Zelenski a reacționat la cele mai recente atacuri ale Rusiei, lansate asupra unor regiuni precum Kiev, Dnipro, Sumi sau Hmelnițki. "După tot ce s-a spus la Kazan (la summit-ul BRICS - n.r.), ucigașii ruși s-au întors la treburile lor obișnuite.

Iar asta demonstrează încă o dată că agresiunea nu poate fi oprită prin discuţii, ci doar prin acțiuni decisive pentru apărarea statului și poporului împotriva cărora a fost declanșat războiul" - a menționat președintele. Zelenski.

UPDATE 12:10 Rușii au lansat o mega-operațiune pe pământ american

Agenţi ruşi sunt la originea unui material video fals, ajuns viral, în care se arată cum sunt distruse buletine de vot prin corespondenţă în favoarea lui Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, au acuzat vineri oficialităţi americane.

 

Videoclipul a fost vizualizat de milioane de ori pe platforme online, cum ar fi reţeaua X. În imagini se vede un bărbat care triază buletine de vot şi le rupe pe cele pentru Trump, în comitatul Bucks din Pennsylvania, unul din statele unde rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA este nedecis, conform AFP, scrie Agerpres.

UPDATE 9:30  Atac cu dronă asupra unui turn rezidenţial din Kiev, anunţă primarul Vitali Kliciko; un mort și cinci răniți

O dronă a lovit un turn rezidenţial din Kiev, provocând un incendiu şi distrugând apartamente pe trei etaje, a anunţat vineri seară primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, potrivit AFP.

Conform publicațiilor ucrainene The Kyiv Indepedent și Ukrainska Pravda, o persoană a murit, iar alți cinci oameni au fost răniți în urma acestui atac.

UPDATE 7.30 Autoritățile ruse intenționează să desemneze un traducător la fiecare grup de 30 de soldați nord-coreeni, pentru o mai bună coordonare a acestora cu trupele ruse pe câmpul de luptă, a anunțat agenția de informații militare a Ucrainei vineri, citând o conversație interceptată între membrii unei brigăzi ruse din regiunea de graniță Kursk, scrie The Kyiv Independent.

Coreea de Nord a trimis aproape 12.000 de soldați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali, pentru a participa la războiul împotriva Ucrainei, susține agenția ucraineană de informații militare (HUR). Primele apariții ale soldaților nord-coreeni la o bază din Rusia ar fi fost înregistrate pe data de 23 octombrie.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina sodlari correa de nord czelenski