MENIU

Marian Munteanu își face partid: Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament

Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii, a declarat, în direct la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că în cadrul organizației sale, Alianța Noastră, se va forma un partid politic, susținând că țintește spre șefia Guvernului.

"Mi-am respectat promisiunile, mă ocup în continuare, intens, de organizarea și dezvoltarea Alianței Noastre. Procedurile sunt destul de greoaie din punct de vedere al anumitor formalități, dar respectăm legea. În interiorul Alianței Noastre s-a făcut un nucleu pentru apariție unei aripi politice care să ofere soluții electoratului", a spus Munteanu.

Acesta a vorbit și despre amenințările Rusiei la adresa României, după inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu.

"Marii jucători internaționali trebuie să se plaseze pe diferite poziții, atât din punct de vedere al vizibilităților internaționale, cât și al prestigiului intern. Această chestiune ține de raporturile și colaborarea dintre NATO și Rusia. România, fiind membră NATO, se poziționează în conformitate cu statutul său. Nu cred că trebuie să ne temem decât de incapacitatea administrativă a statului nostru de a face față cu succes provocărilor. Noi suntem o țară de mici dimensiuni, care trebuie să respecte anumite raporturi internaționale, dar să fie și capabilă să își prezinte punctele de vedere cu demnitate, iar așa vom fi mai mult respectați", a explicat liderul studenților.

Referitor la alegerile din SUA, Marian Munteanu este de părere că este o luptă care va da un semnal de alarmă pentru toată lumea, susținând că Donald Trump și Bernie Sanders sunt doi politicieni care au spus lucrurilor pe nume.

"Am văzut un sonda interesant, ce-i drept era la nivelul unui stat: în cazul în care candidatul democrat va fi Clinton, 40% din cei care l-au susținut pe Bernie Sanders vor vota acum cu Trump. Este o luptă care va da un semnal nu numai pentru o țară ca România, ci pentru întreaga lume", a spus liderul studenților. 

"Rolul unui om politic este acela de a propune soluții care să fie în acord cu așteptările oamenilor. Ei asta au făcut. Lucrurile sunt foarte simple. Anumite lucruri chiar trebuie spuse. Prea puțini politicieni sunt dispuși să își asume efortul de a oferi oamenilor o normalitate. De ce? Aceste grupări politice luptă pentru a obține niște bani, exploatând slăbiciuni, temeri, utilizând instrumente de propagandă și așa mai departe. Eu asta le propun oamenilor: soluțiile există, pot fi aplicate dar depind de felul în care ne mobilizăm. Cred că este momentul să trecem la o altă etapă. Toți oamenii din țara asta au nevoie de o schimbare fundamentală. Ne așteaptă alegerile legislative", a continuat acesta.

În legătură cu candidații pentru alegerile locale din București, Munteanu a explicat că bucureștenii nu sunt mulțumiți de aceștia. Totodată, el a vorbit și despre candidatura sa din partea PNL.

"Nu cred că bucureștenii sunt foarte entuziasmați de ceea ce se întâmplă la Capitală. Au fost prea multe tentative de camuflări, de jocuri, te doare mintea. Oamenii au nevoie de restaurarea demnității. Noi avem două partide mari, doi bușteni putrezi, iar din putregaiul ăla răsar ciupercuțe care vin și spun ‘Noi oferim o soluție nouă’. Dar noutățile se pot face bazându-se pe o altă viziune. Sunt mii de oameni neglijați. Eu îi invit pe toți în Alianța Noastră. Partidele astea două ar fi avut o șansă, să se reformeze", a declarat acesta.

"Și-au dat seama că dacă acest parteneriat pe care îl propusesem acelui partid s-ar fi desfășurat în continuare, parteneriatul ar fi fost mult mai puternic și mult mai repede dezvoltat. Dar nu-i nimic, ținta care îi sperie cel mai tare este alegerile parlamentare. M-a surprins, totuși, că unii nu au avut suficient curaj să intervină în această bătălie alături de mine, dar nu e niciun fel de problemă. Pe mine mă interesează România și cetățenii români, nu stau să mă uit la ăștia. Sunt 100 toți care au orchestrat treaba asta. Am o echipă de avocați, o să le dea răspuns instanțele", a spus liderul studenților.

Acesta a vorbit și despre organizația pe care a format-o, Alianța Noastră: "Avem nevoie de o viziune economică foarte serioasă. Sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute și vreau ca oamenii să fie siguri că ceea ce construim noi chiar oferă soluții. Rezolvă un lucru foarte important: să se termine cu batjocorirea României. Principala mea preocupare în această construcție va fi ca în promovarea acelor persoane care să ajungă în poziții, să fie oameni competenți, serioși și loiali. Consider acest lucru ca o datorie pe care o am față de compatrioții noștri".

Întrebat dacă are încredere în PNL și în PSD, Marian Munteanu a susținut că nu mai crede că lucrurile pot fi redresate de la sine. Totodată, acesta a anunțat că țintește spre șefia Guvernului României.

"Încredere ar fi deja un cuvânt forțat. Am avut, la un moment dat, speranța că anumiți oameni și grupuri din interiorul unor partide vor reuși să depășească handicapul acumulat în 20 și ceva de ani de erori. În acest moment, nu mai am niciun fel de nădejde că putem redresa lucrurile fără intervenția acestei Alianțe. Nu este o organizați și o forță politică precum celelalte. Noi chiar plecăm de jos, de la oameni. În ceea ce privește construcția pentru România, aceste două partide trebuie să-și vadă de treburile lor, iar noi de ale noastre, iar cetățenii vor decide dacă vom fi noi sau ei", a spus liderul studenților. 

"În luna iulie o să înceapă să funcționeze comisiile noastre legislative, care vor analiza ce legi trebuie reanalizate. De asemenea, lucrurile trebuie simplificate, pentru că această democrației este un bolovan pe umerii românilor. Așa cum am gândit proiectul, repet, plecăm de jos, de la oameni. Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament. Oamenii așteaptă această schimbare de mult timp, nu mai avem timp să așteptăm. În câteva luni vom reteza această ciolcăială", a conchis Marian Munteanu.

Mai multe articole despre:
Marian Munteanu liderul studentilor