MENIU

Ion Cristoiu: Marian Căpățână este tartorul, nu intermediarul

<p>ION CRISTOIU</p>

Jurnalistul Ion Cristoiu explicat la REALITATEA TV ccă Marian Căpăţână este "tartorul" şi nu intermediarul în afacerea Mircea Băsescu. Mircea Băsescu a fost reţinut joi seara pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de influență.

"Marian Căpățână este tartorul, nu intermediarul. Cine a urmărit campania lui Voiculescu, Căpățână a intervenit și a spus că el a luat bani. Căpățână, PDL-ist, i-a făcut cunoștință lui Mircea Băsescu cu acest clan. Până în ianuarie 2011 între cele două famii au fost relații. În ianuarie 2011, Bercea Mondial și fiul au fost învinuiți de tentativă de omor, de fapt cel care a luat banii a fost Căpățână - 600 de mii de euro pentru privatizarea Averesei. Nu există nicio dovadă că banii au ajuns la Mircea Băsescu. În princpiu a cerut 250 de mii de euro pentru Mircea Băsescu și restul pentru privatizare. Mircea Băsescu a vorbit la cacalmea, că el dacă scăpa de pușcărie spunea că a vorbit cu fratele lui.", a spus Ion Cristoiu.

Pe ce bază a fost reținut Mircea Băsescu?

"Mircea Băsescu a fost reținut pe baza unei plângeri formulate de Florin Anghel, din închisoare, pe 13 iunie. E o țară democrată în care presa funcționează. Un domn din închisoare, Florin Anghel face o plângere la DNA. Mircea Băsescu este chemat pe baza acelei plângeri penale din 13 iunie, prin intermediul avocatului, care a depus și filmulețul. Într-o altă țată Florin Anghel poate ar fi fost sugrumat.", a comentat Ion Cristoiu.

Intermediarul din scandalul Mircea Băsescu, reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă

 
Mai multe articole despre:
Mircea Băsescu Ion Cristoiu