MENIU

Iohannis: Voi colabora cu oricine va fi premier. Ponta: Voi lucra cu domnul Tăriceanu

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri-seară, în cadrul celei de-a doua dezbateri televizate electorale, înaintea turul doi al alegerilor prezidențiale, că va colabora cu oricine va fi premier și că, în cazul în care, Victor Ponta va rămâne în această funcție, după 16 noiembrie, între cei doi ”va exista o colaborare instituțională corectă”. La pol opus, candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a punctat că va ”propune USL, ceea ce oamenii au votat”, de aceea va lucra cu Călin Popescu Tăriceanu.

Victor Ponta: A fost un subiect folosit în campanie să nu lăsăm puterea unui singur partid. Dl Iohannis a zis că prim-ministru va fi dl Predoiu. Eu voi propune USL, ceea ce oamenii au votat, motiv pentru care voi lucra cu domnul Tăriceanu. Eu cred că veți fi ca dl Băsescu ca președinte. Duminică românii vor alege un președinte, pe Victor Ponta, care va lucra cu Călin Popescu Tăriceanu, cu majoritatea USL și nu îi va aduce înapoi pe Blaga, Flutur, pe care vreți să-i aduceți la guvernare.
Klaus Iohannis: Din 16 noiembrie cariera politică a dl Ponta se termină. Propriul partid îl trimite acasă. Dacă nu se întâmplă, va exista o colaborare instituțională corectă, fără a fi nevoie să semnăm trocuri politice, pacturi, toate lucrurile sunt scrise în lege. Voi colabora cu oricine va fi premier.

În replică, candidatul PSD-UNPR-PC a ținut să precizeze că în momentul în care, contracandidatul său, era membru PNL, nu l-a criticat deloc, în privința pactului încheiat cu Traian Băsescu, pe care Victor Ponta îl numește ”acord de colaborare constituițională”.

Victor Ponta: Dl Iohannis ieri nu se pregătise. Se numește acord de colaborare constituițională. A fost prezenzat președintelui Comisiei Europene, președintelui Consiliului European și președintelui Parlamentului European. Aveți niște obligații față de români și să nu tratați lucrul acesta într-un mod lozincard, pentru că în ianuarie 2013, când a fost publicat, erați membru al PNL, dacă erați, nu ne-ați criticat deloc.
Klaus Iohannis: Am dezavuat acest pact când el a fost semnat, sunt înregistrări. Să ne explicați de ce ați încheiat acest acord.
Victor Ponta: Am încheiat acel acord pentru a nu ajunge la suspendare, ca în 2012. Dar dvs nu aveți curaj să spuneți dacă a fost sau nu lovitură de stat în 2012.